Kanye West, toch wel een van de grootste bekendheden op deze planeet. Naast dat hij ongelofelijk succesvol is in zijn muziekcarrière, is hij ook nog eens bezig met fashion. Tegenwoordig kennen we Kanye West sneakers als Yeezy’s, maar voordat hij een deal sloot met Adidas was Yeezy een ander soort schoen.

Kanye West sneakers

Inmiddels weet iedereen alles over de Yeezy’s van Adidas en Kanye, maar voordat Adidas dit label mocht overnemen waren de Kanye West sneakers toch even wat anders. Toen waren ze namelijk verkrijgbaar bij de concurrent Nike. Deze Nike Air Yeezy 1 zijn geveild voor de hoofdprijs van 1.8 miljoen dollar (!). Maar wat maakt ze zo duur? De samenwerking van Nike en Kanye heeft er voor gezorgd dat de schoenen erg gewild waren en dat zijn ze vandaag de dag nog steeds.

Kanye West sneakers

Dit specifieke paar is zo veel geld waard omdat Kanye West dit paar aan had bij de Grammy’s in 2008. Het is dus een prototype dat gedragen is door de man hemzelf, dus dat betekent waarde. Dit bedrag is bijna het driedubbele van het vorige wereldrecord, want dat was 615.000 euro voor een paar Air Jordan 1’s. Je vraagt je misschien af wie gek genoeg is om zo’n bedrag voor een paar schoenen neer te tellen, maar het was geen man (of vrouw). Ze zijn namelijk gekocht door de app Rares. Mensen kunnen hier dan aandelen kopen van schoenen en krijgen de winst zodra het paar is doorverkocht.

Yeezy toen en nu

De sneakers van Kanye West zijn altijd al populair geweest, zowel tijdens zijn samenwerking met Nike als met Adidas. Dat houdt dus ook in dat de paren tegenwoordig nog steeds erg gewild zijn. Mocht je nou een van deze Nike paren willen, dan mag je diep in de buidel tasten, want je krijgt ze alleen nog maar via mensen die ze doorverkopen en vaak weten die er wel een mooie prijs voor te vragen. Mocht je meer een Adidas liefhebber zijn heb je geluk, want Kanye brengt al jaren sneakers met hen uit en dat doet hij nog steeds op een maandelijkse basis, dus hier heb je meer kans op een mooi paartje.