Het is een van de meest invloedrijke rappers die al jaren meedraait. Kanye West. Hij is grondlegger van een heel muziekgenre en is ondanks dat hij al jaren bekend is, nog steeds actueel. Na al die jaren is het zo ver, want er komt eindelijk een Kanye West-documentaire.

Kanye West documentaire

Netflix is fan van het maken en uitbrengen van documentaires, van seriemoordenaars tot artiesten. Ze hebben het allemaal. Daarom kunnen ze binnenkort hun Kanye West toevoegen aan de documentaire-lijst. Ze hebben namelijk voor de prijs van zo’n 30 miljoen dollar documentairemateriaal gekocht dat al jaren, maar dan ook jaren wordt gefilmd. Dit betekent dat ze voor de docu een bak aan materiaal hebben die een nieuwe kijk in het leven van de (toch wel ietwat complexe) rapper biedt.

Een nieuwe sterke Netflix-productie

Chike Ozah en Clarence Simmons zijn de meesterbreinen achter deze operatie. De Kanye West documentaire zou de rapper vermoedelijk zo’n 25 miljoen dollar op hebben geleverd. Terwijl hij al een van de rijkste is, stijgt zijn vermogen dus alleen maar gestaag verder. Het is behoorlijk uniek dat ze zo veel nog nooit vertoonde beelden van de rapper zijn, want in eerste instantie was er geen plan voor een documentaire.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ye (@kanyewest)

Waar gaat de documentaire over?

Aangezien er zo veel beeld is, is er niet echt een vinger op te leggen waar het over zal gaan. Het zou natuurlijk logisch zijn om die 20 jaar bij langs te gaan en te kijken hoe hij gegroeid is, maar ook zal zijn persoonlijke leven veel aan bod komen. Het verlies van zijn moeder Donda komt in de Kanye West documentaire sowieso voorbij evenals zijn succes met het met Yeezy. De grote vraag blijft dan of ze het ook gaan hebben over zijn recente scheiding van Kim Kardashian. Helaas blijft dat giswerk totdat de documentaire uitkomt op Netflix. Gelukkig hebben we in de tussentijd ook weer een nieuwe Netflix-weekaanbod, dus je hoeft niet bang te zijn dat je niks hebt om te kijken.

Wanneer we de docu precies kunnen verwachten is nog onduidelijk. Tot die tijd is Biggie, I got a story to tell misschien wel een lekkere warmdraaier voor dit specifieke genre.