Entertainment

Gamer geeft 500.000 dollar uit aan virtuele skins voor ‘Counter Strike’-wapens

counter strike gamer

Sommige mensen weten van gekkigheid niet wat ze met hun geld moeten doen. Zo ook deze gamer. Hij spendeerde maar liefst 500.000 dollar (!) aan een Counter Strike AK-47 skin en mes.

Een blik op de meest waardevolle skins van de game

Zou je liever een aanbetaling van een half miljoen dollar doen voor een huis, een luxe boot, of een chique sportauto? Wat dacht je van een virtuele skin voor je digitale wapen in een videogame? Geloof het of niet, een anonieme gamer van het populaire spel Counter-Strike: Global Offensive koos voor de laatste optie en gaf maar liefst 500.000 dollar aan echt geld uit om een bundel te kopen die een digitale AK-47 en een digitaal Karambit-mes bevatte.

Wat is een ‘skin’?

Voor degenen die niet bekend zijn met de terminologie van videogames, is een skin in wezen een esthetische ‘huid’ voor een digitaal item. In dit geval werden de AK-47 en het Karambit-mes alleen gekocht vanwege hun looks en visuele aantrekkingskracht.

500.000 dollar voor digitale skins in ‘Counter Strike’

De AK-47 alleen al kostte 400.000 dollar en werd geleverd met een zeldzaam blauw gem-patroon, bekend als het 661-patroon, evenals vier Titan Holo-stickers uit de Katowice 2014-collectie. Het mes kostte nog eens 100.000 dollar en had het Karambit-ontwerp.

View post on Twitter

De skins werden gekocht via een prominente skinhandelaar genaamd ‘zipeL’, die op Twitter aankondigde dat hij de op één na grootste handelstransactie in de geschiedenis van het spel had bemiddeld. De identiteit van de kopende gamer blijft echter onbekend, hoewel sommigen speculeren dat het een Chinese verzamelaar zou kunnen zijn die al een Souvenir AWP Dragon Lore-skin ter waarde van meer dan 100.000 dollar bezit.

Hoewel deze digitale items geen competitief of tactisch voordeel bieden in het spel, zijn zeldzame skins zeer gewild en worden ze beschouwd als verzamelobjecten. Sinds de Arms Deal-update in 2013 zijn skins een belangrijk onderdeel geworden van de game-ervaring.

Meer gamenieuws? Check dan eens deze vakantievilla voor gamers.