Het is wellicht de droom van iedere gamer: gamen op het grote scherm van een bioscoopzaal. Het Cultureel Centrum Landvast in geeft je nu de mogelijkheid. Waar wacht je nog op?

Uren achter de PlayStation

Vooral in deze tijd is de kans groot dat je veel thuis zit en snel achter de PlayStation, PC of andere spelcomputer kruipt. Hoe vet is het dan om samen met een vriend of vriendin te gamen in een bioscoopzaal helemaal voor jezelf! Een ervaring die je van je lang zal ze leven niet gaat vergeten.

Jongeren vermaken in deze tijd

“We waren gevraagd door de gemeente om iets voor de jongeren te organiseren in deze tijd dat ze veel thuis zitten” aldus bioscoopmanager Sanne Le Floch. De uitkomst was al snel gevonden: veel jongeren gaan gamen in deze tijd, dus dat konden ze goed combineren met de lege bioscoopzalen. “Nou, wij hebben twee lege bioscoopzalen, dus die konden we goed inzetten.” De gemeente vond dit een goed idee en subsidieerde de aanschaf van twee gameconsoles en een aantal games.

Gamen op groot scherm in een bioscoopzaal

Je kunt zelfs kiezen welke games je wilt spelen. De bioscoop heeft al een aantal vette games zoals Fifa 21, Call of Duty Black Ops: Cold War, Marvel Super Heroes 2 én Battlefield 1 klaarliggen. Maar je kunt ook gewoon je eigen spellen meenemen.

Het is ongetwijfeld de droom van elke gamer en daarom is er logischerwijs veel vraag naar. Het centrum denkt er zelfs over na om het gamen in een bioscoopzaal voort te zetten als de bioscopen weer open gaan: “Er is ook al heel veel vraag: blijven we dit doen als we wel weer films mogen vertonen? Nou, dan zal het niet meer elke dag zijn, maar we gaan zeker kijken of we dat in kunnen plannen.”

gamen in een bioscoopzaal