Om niet al te veel in herhaling te vallen: ja, de finale van Game of Thrones lanceert op 14 april! Na het lange wachten krijgt ons televisiekijken eindelijk weer een purpose. Het laatste seizoen telt zes afleveringen met een gemiddelde afleveringsduur van 68 minuten en 20 seconden. Op chronologische volgorde (1 tot 6) duren de afleveringen 54, 58, 60, 78, 80 en 80 minuten. Met deze opbouw weet HBO ons nog flink te verwennen. Hier houdt het echter niet op! Je moet inmiddels weten dat een prequel onderweg is en dat hier een Game of Thrones documentaire aan toe wordt gevoegd!

Game of Thrones documentaire

Yup, het houdt niet op met Game of Thrones! Ook al hebben ze de 2-uur durende documentaire tot ‘The Last Watch’ gedoopt. Op 26 mei, precies een week na het einde van seizoen 8 neemt de documentaire ons mee in de creatie van het meest ambitieuze en gecompliceerde seizoen van de show. De ‘making of’ documentaire wordt geregisseerd door Jeanie Finlay en geeft de kijker ongekende toegang in het proces. Zoals we eerder zagen in deze gruwelijke behind the scenes van The Battle of the Bastards, maar dan 10x zo groots.

Game of Thrones documentaire ‘The Last Watch’ is een persoonlijk verslag van alles wat de productie heeft moeten doorstaan. We krijgen te zien hoe de bemanning en de cast worden gevolgd, terwijl ze vechten met extreme weersomstandigheden, straffende deadlines en een altijd spoiler-hongerige fandom. Als we HBO mogen geloven: “Het is eigenlijk veel meer dan een ‘making of’-documentaire. Dit is een grappig, hartverscheurend verhaal, verteld met humor en intimiteit, over de bitterzoete genoegens van wat het betekent om een ​​wereld te creëren – en dan afscheid te nemen.” Dit is dus een unieke kans voor mensen die willen weten hoe het is om een scene in beeld te brengen. Volgens insiders breekt de hel echt los in de derde aflevering van het seizoen met een strijd de boeken in gaat als de grootste in de televisiegeschiedenis.