Bier brouwen is één ding, het in de markt brengen is een ander. Bij Brewery Ommegang weten ze in ieder geval wat te doen. De bierbrouwerij in het Amerikaanse Cooperstown brengt namelijk elk seizoen een nieuw brouwsel op de markt, geheel in lijn met de personages of gebeurtenissen in Games of Thrones. Zo bracht het bedrijf afgelopen woensdag het biertje ‘For The Throne’ op de markt om ons een voorproefje te geven op het laatste seizoen van Game of Thrones. Mocht je het nog niet gehoord hebben, het laatste seizoen gaat om de troon en de première lanceert op 14 april.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Brewery Ommegang (@breweryommegang) op

Game of Thrones bier

Brewery Ommegang stelt zichzelf voor als “de makers van authentieke bieren in Belgische stijl in Amerika”. Als we ze op hun woord mogen vertrouwen zijn de bieren een “delicate maar complexe” mix. Zo is ‘For The Throne’ een sterke goudgele rakker (9,5% ABV) die is co-gefermenteerd met pinot grigio, viognier druivensap en een fles met champagnegist. Ook wel een eerbetoon aan degenen die ernaar streven de laatste bewoner van de IJzeren Troon te zijn. Slechts alleen geschikt voor de koninklijken.

Blijkbaar hebben ze nog wel een inhaalslag te maken, want te lezen hebben ze nog niet gehoord van de Koninklijke Nederlanden. Vooralsnog is For The Throne vanaf april slechts alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten.