Other

Wonen in een huis van God? Deze kerk in Friesland staat te koop voor 495.0000 euro

funda kerk

Op Funda is er op dit moment een uniek pand te koop gezet in Hijum, Friesland. Het gaat om een oude kerk uit 1877. De kerk van Funda is volledig gemoderniseerd en opgeknapt. Hoewel de buitenkant nog steeds echt wel een kerk is, is de binnenkant volledig verbouwd. De hele Funda kerk is voorzien van alle moderne gemakken.

Funda kerk in Friesland

Het totale woonoppervlak van de kerk van Funda is 277 vierkante meter en het perceel heeft een grootte van 630 vierkante meter. Er zijn in totaal vijf kamers aanwezig, waarvan twee slaapkamers. Ook is er een badkamer en een apart toilet. Daarnaast is er ook een sauna en ligbad aanwezig voor extra luxe. De prijs van 495.000 euro is zeker niet laag. Toch is het wel te vergelijken met andere unieke panden die te koop worden aangeboden. Zo is het pand volledig opnieuw geïsoleerd en heeft het energielabel B behaald. Dit komt mede door de aanwezigheid van een warmtepomp, twintig zonnepanelen en diverse energiebesparende voorzieningen. De kerk van Funda is dus niet alleen erg mooi, maar ook erg duurzaam.

Combinatie werk en privé

Naast als woonruimte te gebruiken, kan de kerk ook perfect gecombineerd worden met werken. De buitenruimte van de kerk ziet er erg mooi uit met een prachtige voortuin. Ook is er een binnenplaats met zonneterrassen die zorgt voor extra rust en privacy. Dat is natuurlijk ook erg belangrijk. De ligging van de kerk van Funda is ideaal als je van rust houdt. Je moet een klein kwartiertje rijden om in Leeuwaarden te komen. Perfect voor iemand die rust en ruimte zoekt, maar toch dichtbij een stad wil wonen.

De kerk in Friesland kun je op Funda nog beter bekijken en vervolgens kopen. Ben jij de nieuwe eigenaar van deze Funda kerk in Friesland?