Entertainment

Sportliefhebber? Gebruik dan deze functie op je tv

sport kijken is goed voor je

De zomer is weer compleet volgeboekt voor de echte sportfanaten. Met onder anderen wielrennen, Formule 1 en het EK Voetbal in Duitsland op de agenda kan elk fervent sportfan zijn of haar vingers alvast aflikken. Maar, wist je dat er voor sportliefhebbers een slimme functie op moderne televisies die het volgen van je favoriete wedstrijden een stuk prettiger maakt: Motion Smoothing. Hoewel filmkijkers er vaak niet enthousiast over zijn, is het voor sportuitzendingen juist een uitkomst.

Waarom OLED de voorkeur heeft

Als je een nieuwe televisie overweegt, is OLED een uitstekende keuze. Bij OLED-tv’s worden pixels individueel belicht, wat zorgt voor een hoog contrast en levendige kleuren. Dit maakt zwart echt zwart, in tegenstelling tot traditionele LCD-televisies waarbij zwart vaak meer op donkergrijs lijkt. OLED-tv’s bieden daarmee een veel betere kijkervaring.

Naast OLED zijn er ook andere technologieën zoals mini-LED en micro-LED. Hoewel deze innovaties veel belovend zijn, zijn de bijbehorende televisies vaak prijzig. Een goed alternatief is een QD-OLED, dat betere beelden levert dan LCD, maar iets minder indrukwekkend is dan OLED. Tegenwoordig is 4K-resolutie de norm voor televisies in het midden- en hoogsegment. Mocht je toch een 1080p-tv overwegen, bedenk dan dat veel Nederlandse zenders nog steeds in deze resolutie uitzenden. Echter, voor streamingdiensten zoals Netflix is 4K inmiddels onmisbaar.

Motion Smoothing: de vriend van de sportliefhebber

Motion Smoothing, ook wel bekend als Action Smoothing, Motion Enhancement, TruMotion of Action Motion Plus, zorgt ervoor dat snelle bewegingen soepeler op je scherm verschijnen. Voor filmfans is dit vaak ongewenst omdat de tv extra frames genereert, wat het beeld onnatuurlijk kan laten aanvoelen. Bij sportwedstrijden daarentegen, maakt Motion Smoothing het makkelijker om de bal te volgen en de actie te zien, wat de kijkervaring aanzienlijk verbetert. Zorg er dus voor dat je deze functie aanzet tijdens het kijken van je favoriete sportwedstrijden.

Of je nu wielrennen, Formule 1 of voetbal kijkt, met de juiste tv en instellingen kun je optimaal genieten van de sportzomer. Vooral Motion Smoothing is een functie die je als sportliefhebber niet wilt gaan missen dus.