Food & Drinks

Dit fruit kun je het beste eten als je wilt afvallen

fruit afvallen

Wie wil afvallen moet niet alleen sporten, maar ook gezond eten. Bij een gezond eetpatroon hoort veel eiwit, vezels, vitaminen en nog veel meer. Maar die vitaminen haal je voor een groot deel uit fruit. Groente en fruit zijn dan ook een belangrijke bron van vitamine C en andere gezonde voedingswaarden. Maar wat is nou goed fruit om te eten tijdens het afvallen?

Fuit eten om af te vallen

Los van dat het natuurlijk belangrijk is om veel te bewegen tijdens het afvallen, kun je soms ook aankomen tijdens het trainen. Dit is op zich geen ramp, maar de bedoeling is wel ook om gewicht kwijt te raken. Nu schijnt dat de bosbes dan de beste vrucht is die je kunt eten tijdens het afvallen. Dit fruit schijnt het beste te werken om gewicht te verliezen, en dat is bewezen door jarenlang onderzoek.

Waarom de bosbes?

Onderzoekers van de universiteit van Harvard zijn tot deze conclusie gekomen. Ze hebben hiervoor data gebruikt van 130.000 hoogopgeleide Amerikanen, verspreid over de periode van 1986 tot en met 2010. Ze keken naar wat al deze mensen aten en hoe dat veranderde in de loop van de tijd. Vooral op de verandering van het eten van groenten en fruit werd gelet. Ook vergeleken ze dit met hoeveel mensen afvallen of aankomen in combinatie met het eetpatroon.

Uit het onderzoek bleek dat mensen die meer groenten en fruit gingen eten stabiel gewicht verloren. Hoe meer fruit mensen aten, hoe meer gewichtsverlies er plaatsvond. En toen ze nog specifieker gingen kijken naar soorten fruit, kwam de bosbes bovenaan het lijstje uit. De mensen die de meeste bosbessen aten, waren ook het meeste aan het afvallen.

Hoe meer fruit, hoe beter voor het afvallen

Wat de onderzoekers van Harvard verder konden zeggen, was dat mensen die meer groente en fruit gingen eten, bijna nooit aankomen. Ze zagen eerder dat mensen die één of twee porties per dag extra namen gingen afvallen. Het gaat niet om kilo’s per week, zeggen ze, maar het is sowieso aan te raden als mensen toch wat pondjes kwijt willen raken en sowieso gezonder willen eten.

 

Bron: Men's Health