Heb jij ‘m al gezien? De serie ‘Friends’ wordt vaak bestempeld als een van de leukste series ooit gemaakt. De acteurs verdienen er dan ook goed aan, ze waren een van de bestbetaalde acteurs toen de serie net uitkwam. Nog steeds verdienen ze een heel dik pak geld met de oude serie. Dit is wat de Friends-acteurs verdienen per aflevering.

Hoofdrolspelers van Friends

De website Screen Rant zette alle cijfers op een rijtje en rekende uit wat de Friends-acteurs verdienen per aflevering. De hoofdrolspelers Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry en Matte LeBlanc speelde tussen 1994 en 2004 in 236 afleveringen voor de hit-serie. De acteurs mogen niet klagen want ze verdienen er nog steeds bakken aan.

Wat verdienen de Friends-acteurs?

Tijdens het eerste seizoen verdienden de acteurs stuk voor stuk zo’n 22.500 euro per aflevering. Dat is natuurlijk enorm veel, maar het werd alleen maar steeds meer. Het tweede seizoen kreeg een gedeelte van de cast 40.000 euro per aflevering. Dit leidde echter tot onvrede bij het andere gedeelte van de cast. Daarom werd ervoor gekozen om vanaf seizoen 3 weer iedereen even veel te betalen.

Het derde seizoen verdienden de Friends-acteurs al zo’n 75.000 euro per aflevering, en het werd nog meer. Seizoen 4: 85.000 dollar, seizoen 5: 100.000(!) dollar, onthoud dit is per persoon, per aflevering…. We gaan nog even door, seizoen 6: 125.000 dollar. In seizoen 7 & 8 kregen de acteurs maar liefst een verbluffend bedrag van 750.000 dollar per persoon, en in de laatste 2 seizoenen liep dit zelf op tot een verbijsterende 1 miljoen dollar per persoon, per aflevering. Absurd natuurlijk wanneer je je bedenkt dat één seizoen 22 afleveringen telt…

Voor de langzame rekenaars onder ons, dat is bij elkaar geteld dus zo’n 88.940.000 dollar. Op zijn zachtst gezegd een prima zakcentje voor de hoofdrolspelers.

Friends-acteurs verdienen

Nog steeds inkomsten

Maar we zijn nog steeds niet klaar… Je zal vast niet raar opkijken als we je vertellen dat de acteurs nog steeds verdienen aan de miljoenenserie. De acteurs zijn goede zakenmensen, want ze hebben ook nog een deal met Warner Bros uit het vuur weten te slepen. Volgens USA Today krijgen ze 2 procent van de inkomsten uit de herhalingen van de serie. De Friends-acteurs verdienen dus nog steeds 20 miljoen dollar per persoon, per jaar. Warner Bros maakt nog steeds zo’n 1 miljard dollar per jaar aan de oude serie. Bizarre bedragen.

Als toetje gaan de acteurs een ‘Revival-aflevering’ maken op HBO-Max. Daar betaalt de zender de acteurs per persoon 2,5 miljoen euro voor. Ach.. alsof ze nog niet genoeg verdiend hebben hè.