Vrijwel elke man traint het liefst zijn biceps iedere dag. Hiermee kunnen we laten zien hoe sterk we zijn. Om die grote spierballen te krijgen moet je ze wel eerst goed trainen. Toch worden er nog vaak fouten gemaakt bij het trainen van de biceps. Hier vind je de meest gemaakte fouten.

De meest gemaakte fouten bij het trainen van je biceps

De biceps trainen is wel echt een must. Dit moet je dan natuurlijk wel op een goede manier doen. Wij laten je de meest gemaakte fouten bij het trainen van je biceps zien. Zo maak jij deze fouten in de toekomst nooit meer.

1. Te veel trainen

Een veelvoorkomende fout bij het trainen van de biceps is dat je ze te veel gaat pushen. Het is goed dat je ze wil laten groeien. Maar je moet niet gaan overdrijven. Iedere dag naar de gym is prima, maar wissel dan wel echt af met je spiergroepen. Door af en toe even niet de focus op j biceps te leggen, maar bijvoorbeeld op je triceps ga je veel sneller stappen maken.

fouten trainen biceps

2. Te weinig afwisseling

Voorkom deze fout bij het trainen door te variëren in de oefeningen. Bij te weinig afwisseling zorg je ervoor dat niet alle onderdelen van de biceps worden getraind. Je biceps bestaan uit 3 onderdelen. Deze dienen ook op verschillende manieren getraind te worden. Wissel daarom regelmatig van oefening voor het beste resultaat.

3. De juiste warming-up

Begin rustig aan, niet meteen volle bak op de biceps. Je spieren moeten eerst warm worden. Warm ze dus gepast op, voordat je aan de zware krachttraining begint. Op deze manier voorkom je één van de meest gemaakte fouten tijdens het trainen van je biceps. Door snel te overcompenseren kunnen je spieren overbelast raken waardoor je kans hebt op een blessure.

fouten trainen biceps

4. Voorkom het ‘cheaten’

Cheaten is één van de meest gemaakte fouten tijdens het trainen van je biceps. Geef maar toe, jij hebt het ook wel eens gedaan. Valsspelen bij het trainen van je armspieren is dan ook heel simpel. Doe dit niet en houd jezelf niet voor de gek. Als je ze traint, train ze dat wel goed. Een paar keer op en neer met een dumbbell zal dan echt niet voldoende zijn.

Let dus goed op bovenstaande tips wanneer jij je biceps gaat trainen. Met enkel de juiste focus heb je binnen no-time spierballen waar je ‘u’ tegen zegt. Weet je niet waar je moet beginnen? Dit zijn perfecte oefeningen voor je biceps workout.