Het zal je maar gebeuren, bij een hoge snelheid per ongeluk niet schakelen naar de vijfde versnelling, maar fout schakelen naar de derde. Waarschijnlijk overleeft je motor dat niet wegens een te hoog toerental. Met eigen ogen zien wat er gebeurt? Check deze video dan. Waarschuwing, voor BMW-liefhebbers kan het schokkende beelden bevatten.

Fout schakelen bij 160

In onderstaand filmpje is te zien dat de bestuurder van een BMW M2 in Duitsland 160 rijdt en wil doorschakelen naar de vijfde versnelling. Hij schakelt echter naar de derde versnelling. De motor zat al bijna in de toerenbegrenzer voor het overschakelen en door deze actie schiet het motorblok naar zo’n hoog toerental dat hij schade oploopt. En niet zomaar schade, maar aan de krukas en kleppen. Dit heet eenĀ money shift. De motor moest namelijk worden vervangen, wat een prijskaartje van over de tienduizend euro opleverde. Zo kan fout schakelen je aardig wat kosten.

Foutje, moet kunnen

Overtoeren gebeurt niet vaak. De motor geeft meestal automatisch tussengas om motorschade te voorkomen, maar dat gebeurde niet. Deze bestuurder had de tractiecontrole namelijk uitstaan, waardoor het systeem niet werkte. Hierdoor werd er grote schade aan de mooie auto opgelopen. Als je een automaat hebt is er geen reden voor zorgen, want dit kan alleen gebeuren met een handgeschakelde motor. Het Duitse autobedrijf H2motors heeft het bericht gedeeld en liet weten dat de kosten 10.275 euro exclusief btw waren voor het fout schakelen.

De BMW M2 wil je niet slopen

Deze BMW M2 Competition is een heerlijke wagen waarvan het zonde is om de motor te slopen. Het is een relatief kleine auto met een groot vermogen. Hij beschikt namelijk over 450 pk en 550 Nm koppel. Hierdoor is hij in 4,2 seconden op de 100 kilometer per uur en kan hij een topsnelheid van maar liefst 280 km/u halen. Dat heeft de Duitse bestuurder door het fout schakelen niet kunnen uitproberen, want die moest eerst even langs de garage.

fout schakelen