Nieuws gaat verder dan ons kikkerlandje. Vandaag in de categorie vreemde nieuwtjes: de klopjacht van de Tsjechische politie op de bestuurder van een formule-auto. Want de snelweg over scheuren met zo’n bak is natuurlijk niet de bedoeling.

Formule-auto

De politie van Pribram, Tsjechiƫ, is op zoek naar een wel heel opvallende weggebruiker: de coureur die in een Formule-auto even dacht de D4-snelweg over dacht te kunnen schieten.

Verrassend genoeg is de bestuurder van deze gruwelijk snelle wagen beleefder dan we van de gemiddelde prius-rijder gewend zijn. Hij houdt zich aan de snelheid en houdt zelfs netjes rechts. De politie noemt de auto een F1-wagen, maar of dat helemaal klopt is te betwijfelen. Het heeft meer iets weg van een GP-2 auto. Wat we wel zeker weten is dat -hoe netjes je ook rijdt- het niet de bedoeling in om met een formule-auto de snelweg op te gaan. Ook niet in Tsjechiƫ.

Het blijft natuurlijk de vraag in hoeverre de automobilist zich de hele tijd zo netjes gedroeg. De kans zit er dik in dat een paar kilometer ervoor of erna het gaspedaal even goed horizontaal getrapt is.