De Formule 1 is een tak van sport die iets bijzonders heeft. Kijken we naar voetbal of een andere meer ‘gangbare’ sport dan zit er een deel herkenning in: iedereen heeft wel eens een balletje getrapt. Dat maakt dat deze sporten makkelijker zijn om je mee te identificeren. Sporten die heel ver van ons af staan lijken dan ook vaak een minder grote fanbase te hebben. Formule 1 breekt hier mee. Want tenzij jij als een maniak de snelweg bescheurd heb je waarschijnlijk geen weet van wat er zich tijdens een race allemaal afspeelt bij een coureur. We volgen het -zeker sinds de aanwezigheid van Max Verstappen- massaal en zijn dan ook heel blij met het feit dat het eindelijk helemaal definitief lijkt: Formule 1, met Max Verstappen als onze circuitkoning, komt op deze datum naar Zandvoort.

Zandvoort Formule 1

De afgelopen maanden waren op z’n zachtst gezegd stressvol voor de Nederlandse organisatie die verantwoordelijk is voor de race in Zandvoort. Aan iedere stap vooruit leek een belemmerend weerwoord te hangen. Is Zandvoort nog wel geschikt om mee te dingen in de Formule 1 wereld anno 2020? Maar de droom is groot en lijkt na hard werken en vooral veel geregel voor het eerst in heel lang werkelijkheid te worden. De laatste berichten waren al hoopgevend, maar nu er ook een datum lijkt te zijn op een officiële kalender kunnen we er niet meer omheen. Max kan zijn tas alvast gaan pakken in zijn peperdure huis in Monaco, want de Nederlandse GP komt er aan!

formule 1

Datum Formule 1

Deze kalender is als eerste versie officieel goedgekeurd door de FIA. Op deze lijst staat de GP van Nederland met daarachter: 3 mei. Nederland is het vijfde land wat bezocht wordt. Met deze bekendmaking lijkt het onomstotelijk vast te staan. Blok 3 mei 2020 in je agenda, want dat is de datum dat Max Verstappen ronkend aan de start zal staan van een officiële Formule 1 wedstrijd in eigen land: het circuit van Zandvoort.