Afgelopen weekend op Silverstone vond niet alleen de Grand Prix, maar ook een veiling plaats. Daar werd onder andere de Formule 1-auto van Lewis Hamilton voor een bizar miljoenenbedrag geveild.

Veiling op Silverstone

Op de veiling op Silverstone werd de eerste Formule 1-auto van Lewis Hamilton waarmee hij een overwinning wist te behalen geveild. Waar de Brit de overwinning op Silverstone op een alles behalve galante wijze ‘stal’ van onze Max Verstappen, ging de verkoop van de Formule 1-auto er een stuk eerlijker aan toe.

De Formule 1-auto van Lewis Hamilton met een flink prijskaartje

Veilinghuis RM Sotheby’s had van tevoren ingeschat dat de opbrengst van de verkoop van de Formule 1-auto van Lewis Hamilton tussen de 4,2 miljoen en 5,9 miljoen euro zou liggen. En de knappe koppen van het veilinghuis zaten daarmee binnen de juiste marges te denken. Het winnende bod van de Formule 1-auto van Lewis Hamilton kwam namelijk uit op 5,6 miljoen euro (!) uit. En dat is er meteen eentje voor in de boeken: de McLaren MP4-25A is daarmee één van de duurste Formule 1-auto’s die verkocht is ooit. Alleen de Ferrari F2001 van niemand minder dan Michael Schumacher leverde tijdens een veiling in 2017 veel meer geld op. Destijds ging het om een bedrag van zo’n 6,3 miljoen euro.

McLaren MP4-25A

Wat is er dan zo bijzonder aan deze Formule 1-auto van Lewis Hamilton? Met deze Mclaren MP4-25A  haalde Lewis Hamilton in 2010 de overwinning tijdens de Grand Prix van Turkije. Het is geen wonder dat de Formule 1-auto van Lewis Hamilton op Silverstone is geveild. De Britten zijn groots fan van Hamilton en die zijn dan ook bereid om ver te gaan voor hun ‘held’. Dat is ook wel terug te zien in het uiteindelijk neergelegde bedrag van 5,9 miljoen euro.

formule 1-auto van Lewis Hamilton

Of de Brit zelf ook spekkoper is bij deze verkoop, is onbekend. Al zal ‘ie het niet nodig hebben, want Lewis Hamilton is één van de rijkste Britse sporters.