Voor de meeste Formule 1 liefhebbers begint het nu spannend te worden. Over enkele weken begint de strijd om de wereldtitel en kunnen we eindelijk, na 35 jaar wachten, weer genieten van een echte GP van Nederland op het Circuit Zandvoort. Tot die tijd moeten we geduld hebben, maar we kunnen wel alvast de balans opmaken en je vertellen wat je van de Formule 1 2020 mag gaan verwachten.

Belangrijke data Formule 1 2020

Zoals gebruikelijk zullen alle teams nog voor de start van het nieuwe seizoen de wagens gaan tonen waarmee ze hopen te gaan scoren. Nu zijn de wagens van teams als Haas en Alpha Tauri wellicht niet zo interessant, de presentatie van de topteams zoals Mercedes en Red Bull trekt natuurlijk wel de aandacht. Hou de volgende data in ieder geval in de gaten, schrijf het op, en weet zeker dat je niets mist van dit raceseizoen.

Datum Team
11 februari Ferrari
12 februari Red Bull Racing
12 februari Renault
13 februari McLaren
14 februari Alpha Tauri
14 februari Mercedes
17 februari Racing Point
17 februari Williams
19 februari Haas
19 februari Alfa Romeo

Presentatie Red Bull op Silverstone

Zoals uit het bovenstaande schema al blijkt zal Ferrari op 11 februari aftrappen, gevolgd door Red Bull. De Oostenrijkse renstal zal in ieder geval op 12 februari aanwezig zijn op Silverstone. Max Verstappen en Alex Albon zullen daarbij in ieder geval aanwezig zijn. Zij zullen presenteren waarmee ze het strijdtoneel van de Formule 1 2020 gaan betreden.

Mercedes

Mercedes zal zoals het ernaar uit ziet op Valentijnsdag hun nieuwe wagen tonen. Of de Mercedes F1 ook daadwerkelijk alle nieuwe snufjes en innovaties al bevat is nog maar de vraag, de kans is overigens klein. Bij Mercedes is het zelfs gebruikelijk dat ze tijdens de testdagen, voorafgaand aan het nieuwe seizoen, nooit het achterste van hun tong laten zien. Dat zal ook in 2020 niet het geval zijn. Het blijft dus een verrassing of Mercedes veel aanpassingen heeft gedaan.

Pseudo twijfels bij Mercedes

Afgaande op de verhalen die de grote baas Toto Wolff de wereld in stuurt, is er nog niks zeker en ziet hij zelfs een ander team goede kansen hebben om het de gevestigde namen moeilijk te maken. “We hebben altijd het standpunt verdedigd dat door de regelgeving los te laten, er een prestatieverbetering zou kunnen plaatsvinden. Er is tenminste een grote kans dat zoiets in 2020 gaat gebeuren en dat het uit een onverwachte hoek gaat komen. McLaren heeft een enorme inhaalslag gemaakt, waarschijnlijk nog het meeste in vergelijking met andere teams en dat kon het speelveld wel eens gaan beïnvloeden, denk ik. Het is dus niet gezegd dat dit al een gelopen race is voor Mercedes.”