De McLaren F1 is één van de meest bijzondere en snelle auto’s die geproduceerd is en dit exemplaar is miljoenen waard. In 2017 is deze zilverkleurige uitvoering geveild voor 16 miljoen dollar, wat 14,5 miljoen euro is. De koper was anoniem en tot kort geleden heeft niemand geweten wie erin rond mag rijden. Nu is de chauffeur in het openbaar gespot terwijl hij rondreed in de supersnelle bolide. Het gaat om niemand minder dan Formule 1-coureur Lewis Hamilton. De zesvoudig wereldkampioen stond te wachten voor een stoplicht in Beverly Hills, toen een opvallende fan het vastlegde op camera en op YouTube zette.

Lewis Hamilton in de McLaren F1

Lang reed Lewis Hamilton in Formule 1-wagens van McLaren, met startnummer 44. Laat het nou zo zijn dat het chassisnummer van de McLaren F1 ook #044 is, dus helemaal toevallig is het niet.

Destijds de snelste productiewagen ooit

De McLaren F1 is geproduceerd tussen 1992 en 1998. In die tijd was het de snelste productiewagen ooit, met een topsnelheid van 386,5 km/u. Dankzij de supersterke 6,1L V12 motor van BMW had hij 627 pk. De acceleratie was voor 25 jaar geleden ook enorm, omdat hij in 3,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kon versnellen. Een ander leuk ding van de McLaren F1 is dat de bestuurdersstoel in het midden van de auto zit. Volgens de makers is dit om het zich op te weg te optimaliseren. Wel zitten er nog twee passagiersstoelen naast.

Niet meer de allersnelste

Het snelheidsrecord van de McLaren F1 heeft tien jaar lang gestaan, tot het in 2005 werd verbroken door de Koenigsegg CCR. Sowieso heeft Koenigsegg er een handje van extreem snelle auto’s te maken. Hierna werden verschillende keren nieuwe records gevestigd. Ook de Bugatti Chiron heeft een snelheidsrecord op zijn naam staan en is nog steeds de snelste auto ooit. Bugatti heeft nog een ander record, namelijk voor ’s werelds duurste auto. Dit heeft Cristiano Ronaldo mogen voelen in zijn portemonnee, want die heeft hem aangeschaft.

mclaren F1