Kan jij ook altijd intens genieten van de benzinegeur bij een tankstation? Dan is dit wat voor jou. Ford lanceert namelijk een parfum met benzinegeur. Hierdoor ruik je altijd en overal jouw naar jouw favoriete brandstof.

Ford introduceert parfum met benzinegeur

Elektrische auto’s nemen de autowereld over. Om de geur van benzine niet verloren te laten gaan, komt Ford met een parfum met benzinegeur. Speciaal voor mensen die hun favoriete geur van de brandstof moeten missen tijdens het tanken. Spray ‘m in de auto, op jezelf of tijdens het tanken (of opladen) en je voelt je weer helemaal als vanouds.

Ford parfum met benzinegeur mach-eau

1 op de 5 mensen gaat de geur van benzine missen

Volgens onderzoek heeft benzine een populairdere geur dan bijvoorbeeld kaas of wijn. Eén op de vijf mensen zou de geur van de brandstof het meeste missen bij een overstap naar een elektrische bolide. Bijna 70 procent gaat de geur ‘tot op zekere hoogte’ missen. Maar voor alles is een oplossing. De parfum ‘Ford Mach-Eau’ met benzinegeur moet dat gemis tegen gaan.

Een mix van rubberachtige en rokerige geuren

“Een hoogwaardige geur die rokerige akkoorden, aspecten van rubber en zelfs een ‘dierlijk’ element combineert om een knipoog te geven naar het Mustang-erfgoed”. Zo beschrijft de autofabrikant hun nieuwe luchtje. In samenwerking met geuradviesbureau Olfiction is er een mix van benzaldehyde, paracresol, blauwe gember, lavendel, geranium, sandelhout en meer rubberachtige geuren gemaakt die de ultieme geur van benzine moeten nabootsen. Het geurtje is overigens (nog) niet te koop, maar krijg je als cadeautje bij de aankoop van een Ford Mustang Mach-E GT, de nieuwe elektrische variant van de Ford Mustang.

Met Ford Mach-Eau blijven we van onze favoriete geur genieten

Een uitstekende stunt van Ford om de geweldige benzinegeur te vereeuwigen in een tijd waarin elektrische auto’s een opmars kennen. De flacon heeft zelfs het design van een benzinepomp. Dit is echt een must-have voor iedere Ford-liefhebber en iedereen die binnenkort een EV gaat aanschaffen. En als je ‘m dan eenmaal hebt, dan kun je met deze tip ervoor zorgen dat jouw parfum langer blijft ruiken.