Oké, laten we je snel meenemen in deze ietwat rare titel. Juventus heeft zojuist hun partnerschap met EA Sports ontbonden en dat heeft gevolgen.. Een van die gevolgen is het feit dat we in FIFA 20 niet meer met Juventus kunnen spelen. En dat betekent ook dat we Ronaldo en De Ligt daar niet meer zullen tegenkomen.

Juventus

Footbal Club Juventus heeft een flinke switch gemaakt. Ze zijn vanaf nu namelijk exclusief verbonden aan Pro Evolution Soccer. Juist, de slechtere variant van FIFA. Als je het aan ons vraagt is er nooit echt een moment geweest dat PES beter was dan FIFA, maar toch heeft Juventus voor deze opmerkelijke switch gekozen.

Piemonte Calcio

Eerder deze maand was er al wat gedoe met PES. Zo zou de game dus gratis te downloaden zijn voor PlayStation Plus gebruikers, maar na een paar dagen werd deze game ineens abrupt uit de store gehaald en omgeswitched voor de game Detroit: Become Human. Wat volgens ons een betere game is dan PES. Maar goed, ook dit had te maken met de rechten van PES en de samenwerking tussen Konami en Sony. Nu heeft EA Sports dus helaas de strijd om de rechten van Footbal Club Juventus verloren. Dit resulteert in het feit dat alle rechten regelrecht naar PES gaan.

Waar zijn Ronaldo en De Ligt dan wel te spelen?

Uiteraard zijn Ronaldo en De Ligt nog wel ergens anders in FIFA 20 te spelen. Juventus zal verdwijnen uit FIFA en er komt een nieuwe club voor in de plaats: Piemonte Calcio. Yes, dat is de naam van de nieuwe club die te spelen is in FIFA 20. Piemonte is de regio waar Turijn in Italië ligt en Calcio is voetbal.

Piemonte Calcio

In PES 2019 heette Juventus ‘PM Black White’. Niet alleen de naam zal anders zijn, maar ook de naam van het stadion, de clublogo en de shirts zullen goedkope kopieën worden. Best wel balen voor de fans van FIFA dat ze dus niet meer met Juventus kunnen spelen, maar een soort van fake team met echte spelers.