Actueel

‘Feyenoord eist gigantische afkoopsom van Tottenham voor succestrainer Slot’

feyenoord afkoopsom arne slot tottenham hotspur

Woensdag is het moment van de waarheid voor Arne Slot, Feyenoord en Tottenham Hotspur. Dan praat de zaakwaarnemer van Arne Slot namelijk met de Rotterdamse clubleiding. Gaat Arne Slot naar Londen, of blijft hij in Rotterdam? Feyenoord houdt bij een vertrekwens in elk geval de poot stijf. Volgens het Algemeen Dagblad eist Feyenoord namelijk een gigantische afkoopsom voor succestrainer Arne Slot.

Feyenoord wil de hoofdprijs van Tottenham

Als we Feyenoord-watcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad mogen geloven, moet Tottenham Hotspur diep in de buidel tasten voor Arne Slot. De Feyenoord-trainer heeft een contract tot medio 2025 en pas vanaf volgend jaar is er een contractuele afkoopsom van toepassing. Op dit moment kunnen de Rotterdammers dus van de Londenaren vragen wat ze willen.

Keihard opstellen voor behoud Arne Slot of keiharde pegels

Hoewel Arne Slot naar verluidt zijn vertrekwens heeft uitgesproken, wil Feyenoord daar niets van weten. En volgens het Algemeen Dagblad zullen de Rotterdammers zich woensdag, in gesprek met zaakwaarnemer Rafaela Pimenta, keihard opstellen. Zij staan sterk in hun wens om de kampioenstrainer te behouden. Niet alleen door het feit dat Arne nog tot 2025 vastligt, maar ook omdat er op dit moment geen contractuele afkoopsom van toepassing is.

Hoe hoog wordt de afkoopsom voor Arne Slot?

Maar hoe hoog wordt die afkoopsom voor Arne Slot dan? Hoewel er geen exact bedrag wordt genoemd, illustreren een aantal soortgelijke gevallen in het verleden om wat voor een bedragen het kan gaan. Kijk bijvoorbeeld naar Graham Potter en Chelsea. The Blues betaalden 18 miljoen euro om de inmiddels vertrokken trainer weg te kapen bij Brighton Hove and Albion. Of wat dacht je van Julian Nagelsmann en Bayern München? Dat huwelijk werd bezegeld middels een “bruidsschat” van maar liefst 25 miljoen euro. De beleidsbepalers van RB Leipzig konden in hun handen wrijven toen die deal werd beklonken.

Volgens het Algemeen Dagblad denken de beleidsbepalers van Feyenoord aan een soortgelijke afkoopsom voor Arne Slot. De tijd zal uitwijzen wat voor een bedrag dit zal worden en of de Londenaren bereid zijn om een dergelijk bedrag voor de Nederlandse trainer op tafel te leggen. Mocht Arne Slot in Rotterdam blijven, dan gaat hij in elk geval meer verdienen. De salarisaanbieding van Feyenoord aan Arne Slot liegt er namelijk niet om.