Cars & Bikes

Ferrari onthult nieuwe Ferrari SP48 Unica

Ferrari SP48 Unica

Autofabrikant Ferrari komt weer met een nieuwe wagen op de proppen: de Ferrari SP48 Unica. Een one of a kind model voor een nog onbekende, ultrarijke klant.

Speciale versie van de F8 Tributo

Flavio Manzoni, designbaas van Ferrari, heeft zijn team geleid om een heel speciale versie van de F8 Tributo te leveren voor een eveneens heel speciale klant: de Ferrari SP48 Unica. Deze wagen is qua design uiterst uniek. Zo is de gehele aerodynamica opnieuw ontwikkeld. De luchtinlaten, koplampen en grille zijn totaal anders. De onbekende koper had op z’n zachtst gezegd ‘een schijthekel’ aan de achterruit van de F8, want deze is in de Ferrari SP48 Unica volledig weggenomen. Niet achterruit, maar voorruit moet de beste man gedacht hebben. Hoe de wagen er van binnen uit komt te zien is onbekend.

Technische specificaties van de Ferrari SP48 Unica

In technisch opzicht is deze one of a kind bolide een F8 Tributo. Wat dat betekent? Een 3.902 cc metende V8 met twee turbo’s. Dat is goed voor een dikke 720 pk aan vermogen en 770 Nm aan koppel. Verder zal deze unieke bolide qua prestaties ook niet veel afwijken van de Tributo. Denk dan aan van 0 naar 100 km/u in slechts 2,9 seconden en een minimale topsnelheid van 340 km/u. “De SP48 Unica bereikt zijn doel om een ​​bestaand model te transformeren met een meesterlijk effect”, zegt Ferrari dan ook terecht over dit nieuwe racemonster.

Wat is de prijs van de Ferrari SP48 Unica?

Tja, als je een one of a kind model bestelt bij de Italiaanse autofabrikant, mag je ook bijzonder diep in de buidel tasten. Waar de Ferrari SP48 Unica qua technische specificaties vergelijkbaar is met de Ferrari F8 Tributo, ligt het prijskaartje waarschijnlijk vele malen hoger. Ter referentie: de vanafprijs van de Ferrari F8 Tributo is een dikke drie ton.

Watch on YouTube