Soms willen mensen een unieke auto nog net even wat unieker maken. Dat is precies wat er is gebeurt bij deze Ferrari F8 Tributo. Deze supercar is namelijk voorzien van een complete wrap in het thema van Dogecoin. Kijk je even mee naar deze absurde Dogecoin Ferrari?

Dogecoin Ferrari

Crypto is booming business. Slimme investeerders pakken soms bakken met geld en kunnen zich na een financiƫle klapper tot cryptomiljonair kronen. Maar wat moet je met al dat geld als je ineens schathemeltje rijk bent geworden? Koop je een nieuwe miljoenenvilla, ga je eens lekker op vakantie of neem je een dure auto van datgene wat jou zo rijk heeft gemaakt? Dat laatste heeft de eigenaar van deze Dogecoin Ferrari gedacht. De auto was gespot tijdens een Dogecoin conferentie in Miami.

Dogecoin Ferrari

De F8 Tributo is voorzien van een azuurblauwe kleur en een aantal Dogecoin munten. Natuurlijk kan het echte logo van de cryptomunt, de Shiba hond, niet ontbreken, dus die staat dan ook ook groot op de Dogecoin Ferrari afgebeeld. Of de auto er lang zo zal blijven uitzien, durven we niet te zeggen. Ferrari vindt het over het algemeen niet zo leuk als ‘hun’ auto’s in een aparte wrap worden gehuld. Zo moest dj Deadmau5 van de Italiaanse autofabrikant ooit zijn Ferrari aanpassen, omdat de Italianen niet bepaald vrolijk werden van de Nyan Cat wrap die de dj de auto had aangemeten.

F8 Tributo

De Dogecoin Ferrari ziet er uniek en grappig uit, maar de auto onder de wrap kunnen wij ook niet onbenoemd laten. De Ferrari F8 Tributo heeft nieuw een prijskaartje vanaf 301.832 euro, dus je moet behoorlijk wat Dogecoin hebben om deze te kunnen kopen. De dikke bolide heeft 720 pk, gaat van 0 naar 100 in 2.9 seconden en heeft geen moeite om 340 kilometer per uur aan te tikken als jij je rechtervoet lang genoeg ingedrukt houdt.