Deze week heeft Ferrari de nieuwe Ferrari SF90 Spider onthuld. Tijdens een speciale presentatie toonden ze de eerste foto’s van de brute supercar. Het gaat om een Spider-versie van de SF90 Stradale. Met een plug-in hybrid optie én de nodige upgrades in comfort en rijsensatie is dit misschien wel de nieuwe lieveling van de Ferrari-fans.

De Ferrari SF90 Spider

Het is de eerste Spider-productieauto met en plug-in hybridesysteem. Deze dikke bak heeft een 780 pk V8 turbomotor die wordt aangedreven door drie elektromotoren, één op de vooras en twee op de achteras. Dit geeft je het ultieme gevoel van een supercar in een nieuw, modern jasje. In totaal heeft de Ferrari SF90 Spider een vermogen van 1000 pk.

Ferrari SF90 Spider

Net als de SF90 Stradale heeft deze auto ook AWD. Hierdoor trek je enorm snel op. Binnen 2,5 seconden ga je al van 0 naar 100 kilometer per uur. Binnen 7 seconden zit je al op de 200. Hiermee legt Ferrari de lat op ongekende hoogte.

Ferrari SF90 Spider

Prachtig design van binnen

Ook van binnen ziet de auto er op en top uit. Met het 16-inch touchpad in het dashboard ben je van alle gemakken voorzien. Op basis van het ‘ogen op de weg, handen op het stuur’ principe beschikt ook de Ferrari SF90 Spider over het innovatieve, nieuwe HMI bedieningsconcept. Hierdoor doet de auto nagenoeg alles voor je en hoef je alleen je handen op het stuur te houden en je focus op de weg te leggen.

Ferrari SF90 Spider

Maar hij ziet er ook geweldig uit van buiten

Als laatste moeten we het nog even hebben over het prachtige design van de Ferrari SF90 Spider. Door het sportieve uiterlijk, wat niet veel afwijkt van de SF90 Stradale, past hij precies thuis in het rijtje van elegante supercars. Met deze uitvoering scoort Ferrari weer punten. Het zijn werkelijk vitamines voor het oog. Wát een auto. Voor een vermoedelijke prijs van zo’n 500.000 euro kun jij deze auto pre-orderen. Waarschijnlijk heb je hem dan volgende zomer in huis.

Ferrari SF90 Spider

Ferrari SF90 Spider