Afgelopen week liet Frederico Marchetti, keeper van Genoa (een club uit Italië), zijn Ferrari schoonmaken door een medewerkster van de wasstraat. Wat hij niet voor ogen had, was dat deze vrouw enkele minuten later de Ferrari total-loss reed.

Schoonmaakster rijdt Ferrari van Frederico Marchetti in de prak

De naam klinkt je waarschijnlijk niet heel bekend in de oren. Toch gaat Frederico Marchetti al een tijdje mee in de voetballerij. Op 37-jarige leeftijd maakt hij deel uit van de selectie van Genoa, de club waar Kevin Strootman momenteel ook zijn centen aan het verdienen is. De doelman heeft ook nog onder de lat gestaan bij clubs als Torino en Lazio, daar heeft hij het nodige bij elkaar gespeeld. Met een salaris van 1,1 miljoen euro per jaar kan hij zich wel een Ferrari 812 Superfast veroorloven. Helaas moet hij nu waarschijnlijk een nieuwe aanschaffen, want een schoonmaakster reed ‘m volledig in de prak tijdens een bezoekje aan de wasstraat.

Een flinke klapper maar gelukkig geen gewonden

Een bijzonder verhaal natuurlijk, en wat er zich precies heeft afgespeeld is nog een raadsel. Op de foto’s kun je echter zien dat de schoonmaakster behoorlijke schade heeft gereden aan de Ferrari van Frederico Marchetti. Met 800 pk op de achterwielen is het geen makkie om erin te rijden. Daar kwam de schoonmaakster ook achter, ze ramde namelijk een aantal geparkeerde auto’s. Een donkere dag voor de schoonmaakster die behoorlijk wat had uit te leggen…

De profvoetballer reageert op Instagram

Frederico Marchetti gaf een heel redelijke reactie op het incident: “Vervelend om te horen wat er is gebeurd, godzijdank dat er niemand gewond is geraakt. Ik hoop op steun en lieve berichten voor de vrouw die de auto bestuurde #respect. ” Aldus de keeper op zijn Instagram. Om zijn Ferrari lijkt hij niet heel erg te rouwen. Maar ach, met zo’n salaris zouden wij dat waarschijnlijk ook niet doen.