In veel gevallen hebben we geen problemen met nieuwe ontwerpen voor supercars. Zo zijn we gek op al dan niet futuristische concepten. Waar we niet echt warm voor lopen zijn replica’s van bijzondere wagens. Sterker nog, we waarderen de creative inbreng van designers om met iets echt vernieuwends te komen. Voor deze Ferrari 458 replica maken we echter een uitzondering. Het ding is zo mooi dat we hem liever vandaag dan morgen voor de deur willen zien staan.

Ford Cougar als basis voor de Ferrari replica

We kennen ze allemaal, de kitcars waarmee je in een handomdraai van een simpele, alledaagse wagen, een flitsende supercar kan maken. Leuk natuurlijk, maar met originaliteit heeft het niets te maken. Hoe anders is dat met deze Ferrari. Volgens de vorige eigenaar is de vierwieler nog indrukwekkender dan het echte model.

Voor de liefhebber: het ding stond gewoon te koop op eBay.

Ferrari replica

Dikke 2,5-liter V6 motor met 24 kleppen

De Ferrari replica is in ieder geval de moeite waard als je kijkt naar de samenstelling. Zo is de bolide gebouwd op een Ford Cougar-platform en heeft nog altijd de originele 2,5-liter V6 motor met 24 kleppen als krachtbron. Dat zou voldoende moeten zijn om zo’n 170 pk (126 kW) te produceren. Waarschijnlijk is dat iets meer. Als we de verkoper mogen geloven dan is de wagen voorzien van een aangepaste uitlaat en is de motor afgesteld om een ​​maximale output te leveren,. Die uitlaat is er overigens op gezet om het originele geluid zo echt mogelijk te laten klinken en heeft dus niet direct meer pk’s tot gevolg.

Ferrari replica

Verkocht voor 46.000 dollar

Het klinkt dus als een interessante wagen, maar de verkoper was wel zo slim om geen afbeeldingen van de zijkant van de Ferrari replica te publiceren. Wellicht was dan de Cougar-wielbasis duidelijk te zien. Om het unieke karakter nog meer te benadrukken zegt men dat de wagen beschikt over diverse authentieke Ferrari onderdelen. Dat is goed mogelijk, maar je moet niet uitsluiten dat er ook namaakonderdelen zijn gebruikt. Het is immers bekend dat er talloze nagemaakte Ferrari onderdelen te koop zijn. Wat in ieder geval niet echt is, zijn de remklauwen en remschijven. Sterker nog, de nep-rotoren zijn niet eens helemaal doorboord! Toch zorgde deze replica voor een snellere hartslag bij de gelukkige nieuwe eigenaar. Hoeveel hij of zij moest aftikken? Een slordige 46.000 dollar af te tikken.

Beeld: all.torque.ltd.