Met de aankondiging dat Fernando Alonso in 2023 Alpine verruilt voor Aston Martin is de silly season in Formule 1 echt begonnen. De Spanjaard is by far de oudste F1-coureur op de grid, maar dat weerhoudt hem niet van de hoofdprijs vragen bij zijn nieuwe werkgever. Dit is wat Fernando Alonso jaarlijks aan salaris gaat verdienen volgens zijn driejarige contract bij Aston Martin.

Fernando Alonso blijft nog drie jaar actief in Formule 1 door Aston Martin-deal

Noem het koppigheid met een enorme scheut aan talent. Fernando Alonso droomt nog steeds van een wereldtitel en gaat het nu na McLaren en Alpine nogmaals bij Aston Martin proberen. Als het daadwerkelijk lukt, dan behoort Alonso geheid tot de oudste wereldkampioenen van de Formule 1. Nog bijzonderder: die oudere wereldkampioenen stammen uit een vergaan tijdperk, namelijk de jaren vijftig.

Nadat Alpine kenbaar maakte aan Alonso dat het team na een tweejarig dienstverband enkel nog aan een jaarcontract denkt, duurde het niet lang totdat de Spanjaard een alternatief vond. Alonso is onderweg naar Aston Martin, het team van multimiljardair Lawrence Stroll. Daar gaat Fernando Alonso een dik salaris opstrijken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Aston Martin ziet in tweevoudig wereldkampioen Alonso nieuwe frontman

De steenrijke Canadees ziet in Alonso de ultieme frontman om het team bij te staan in de klim naar de voorkant van de racegrid. Het vertrouwen is zelfs zo groot, dat een driejarige deal is getekend met Alonso. In het beste geval lukt het Aston Martin om de auto te bouwen waarmee wereldtitels mogelijk zijn. 

En in het ergste geval? Nou, dan is Alonso in ieder geval de ster die verbintenissen met sponsoren enige glans geeft en competitief de schade beperkt. Of de Spanjaard nog drie jaar aan teleurstellingen kan verwerken? Waarschijnlijk niet. Maar zonder die gedeelde droom die bij Alpine de houdbaarheidsdatum is gepasseerd wordt het nog lastiger.

Lawrence Stroll, de vader van F1-coureur Lance Stroll, droomt eveneens van successen met zijn bij lange niet slechte, maar vaak te wisselvallige zoonlief. Stroll Jr. zal vast nog wel het één en ander kunnen leren van deze tweevoudige wereldkampioen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Fernando Alonso gaat bij Aston Martin salaris van 17,8 miljoen dollar per jaar verdienen

Terug naar de materie voorhand: het jaarlijkse salaris van Fernando Alonso bij Aston Martin. Anonieme bronnen in de paddock van F1 spreken over een bedrag van 17,8 miljoen dollar op jaarbasis aan salaris voor de Spaanse Fernando Alonso. Van jaar tot jaar zal gekeken worden in hoeverre beide partijen nog tevreden zijn over de langlopende samenwerking. 

Alonso zou bij Alpine naar verluidt 20 miljoen dollar mogen bijschrijven jaarlijks. Ondanks dat hij een beetje inlevert straks, behoort Alonso met zijn salaris nog steeds tot de F1-coureurs met de meeste verdiensten. Of hij het echt nodig heeft, valt te betwijfelen. Het vermogen van Alonso wordt anno 2022 geschat op een bedrag van 260 miljoen dollar. Alonso zou bijvoorbeeld jaarlijks al een miljoen dollar binnen harken via sponsordeals met bedrijven als Adidas en Castrol, meldt Forbes. 

Beeld: Red Bull Contentpool.