Netflix barst van de vette documentaires, series en films die de moeite waard zijn. Eerder maakte Netflix al bekend welke toppers het de afgelopen tijd goed deden. Afgaande op de top 10 van best bekeken Netflix Originals kunnen we wel stellen dat er veel te vinden is op het streamingplatform. Tegelijkertijd is er ook veel wat de komende tijd nog kunnen verwachten. Fear City is hier een goed voorbeeld van.

Fear City neemt ons mee terug naar New York uit de jaren ’70

De maffia doet het altijd goed als onderwerp voor films. Denk aan The Godfather, Suburra en het Nederlandse Mocro Maffia. Als je het hebt over de echte machtige maffiabazen kom je toch al snel terecht bij New York. De aankomende Netflix documentaire Fear City neemt ons mee terug in de tijd. We volgen de verwoede strijd van de FBI in de jaren ’70 om vijf machtige maffiabazen op te pakken.

Maffiabazen in strijd met de FBI

Het is duidelijk dat de invloed van de maffia in de jaren ’70 ongelofelijk groot was. Ze hadden macht over ziekenhuizen, havens, rechters en andere bepalende instanties. In het geheim zet de FBI een grote missie in gang om de families eindelijk op te pakken voor hun criminele activiteiten. Het zorgt ervoor dat Fear City een absolute topper is als je houdt van true crime documentaires én liefhebber bent van maffiafilms.

Fear City

Angstcultuur maakt van ‘Fun City’ al gauw Fear City

De titel van de documentaire komt niet zomaar uit de lucht vallen. New York wordt vroeger ‘Fun City’ genoemd. Die naam veranderde echter al gauw in ‘Fear City’. Dat had alles te maken met de macht van de maffia. Als je bij hun schulden open had staan, kon dat verregaande gevolgen voor je hebben. De FBI doet er alles aan om het recht te doen zegevieren.

Sterke documentairemakers komen met nieuwe top docu

De makers van de docu kunnen we al kennen van een eerdere documentaire. Zij namen namelijk ook al Don’t F*ck With Cats voor hun rekening. Wat dat betreft kunnen we met zekerheid zeggen dat deze documentaire de moeite meer dan waard wordt. Vanaf 22 juli kun je de afleveringen zien op Netflix.