Dacht je dat je fit was? Je kunt nu checken of je fysiek hebt wat er nodig is om een FBI-agent te zijn. De test die de agenten moeten uitvoeren bij het binnenkomen van het beroemde onderzoeksbureau staat nu namelijk in een app.

De FBI’s Physical Fitness Test

Je kunt hem gewoon downloaden op je telefoon, de app waarmee je test of je net zo fit bent als een FBI-agent moet zijn. Je kunt er ook gewoon trainingen mee uitvoeren. Volgens de beschrijving van de FBI zelf is het een informatieve, interactieve manier om als een agent te trainen. Er zitten instructievideo’s bij zodat je elke oefening goed uitvoert. Er staat dan weer niet in hoe je op verschillende manieren je biceps kunt trainen. Wel zijn die filmpjes dus echt bedoeld om de oefeningen uit die test goed uit te voeren.

Zo echt mogelijk

Naast de instructievideo’s is er op verschillende manieren geprobeerd de app zo veel mogelijk te laten lijken op hoe de FBI het doet. Zo is het puntensysteem van de test van de federale agenten overgenomen en kun je met GPS en een accelerometer bij koppelen, die je beweging zo precies mogelijk meten.

De test bevat een aantal oefeningen die je bij de FBI ook moet doorlopen. Zo moet je 300 meter rennen en zoveel mogelijk pushups achter elkaar in 60 seconden doen. Daarna moet je nog een keer 1,5 mijl rennen (2,4 km). Als je bij de Tactische Eenheid wil moet je ook nog je maximale hoeveelheid pull-ups uitvoeren.

Kritiek om privacy

Critici denken dat deze app een truc is van de FBI om gegevens te verzamelen van mensen. De resultaten en persoonlijke gegevens van de mensen die meedoen aan de test zou zogenaamd door worden gespeeld naar de FBI, zodat die dit kan gebruiken. Volgens een woordvoerder van het agentschap is hier echt niets van waar en worden gegevens alleen maar op je telefoon opgeslagen, zonder dat iemand anders daar iets van weet.

Benieuwd? Je kunt de app hier downloaden via de AppStore of Google Play. Eens even kijken of jij het in je hebt om een FBI-agent te zijn.