Cars & Bikes

Deze Italiaanse snelheidsduivel is de favoriete vluchtauto van overvallers

vluchtauto

De favoriete vluchtauto van overvallers blijkt een opvallende keuze te zijn: de Alfa Romeo Stelvio. Ja, je leest het goed. De Italiaanse sport-SUV met een topsnelheid van maar liefst 283 kilometer per uur wordt steeds vaker ingezet als vluchtauto door criminelen die betrokken zijn bij overvallen.

Razendsnelle vluchtauto

Je kent vast wel het gevoel van enthousiasme als je achter het stuur van een snelle auto zit. Stel je voor dat diezelfde energie wordt gebruikt door criminelen om te ontsnappen. De Alfa Romeo Stelvio heeft 510 pk en een topsnelheid van 283 kilometer per uur. Deze Italiaanse schoonheid staat nu bekend als de favoriete vluchtauto voor criminelen.

In België zijn meerdere Alfa Romeo Stelvio-modellen het doelwit geworden van autodieven, zo meldt het Algemeen Dagblad. Zo werd een felrode 2018 Alfa Romeo Stelvio met 510 pk gestolen van het terrein van garage-eigenaar Sammy Defontaines in Lauwe. Wat het verhaal nog spannender maakt, is dat Defontaines een track-and-trace systeem in de auto had geïnstalleerd om zijn auto te volgen.

De achtervolging

De gestolen Alfa Romeo Stelvio werd op bewakingscamera’s vastgelegd terwijl twee gemaskerde mannen ermee wegreden. Met hoge snelheid scheurden ze weg, waarbij ze makkelijker de topsnelheid bereikten op de E17-snelweg. Uiteindelijk werd de gestolen wagen verlaten gevonden op een parkeerplaats bij een hotel in de buurt van Diegem. Dit is allemaal in de buurt van een vliegveld. De politie heeft de wagen teruggevonden en weggetakeld voor sporenonderzoek, voordat Sammy Defontaines zijn auto terugkreeg.

Maar het verhaal gaat verder: niet één, niet twee, maar minstens vijf vergelijkbare Alfa Romeo Stelvio’s zijn op dezelfde manier gestolen en verlaten op dezelfde parkeerplaats. De politie vermoedt dat deze gestolen auto’s worden ingezet als vluchtauto’s voor overvallen. De auto lijkt op dit moment dan ook de favoriete vluchtauto van overvallers. Het lijkt erop dat deze diefstallen goed georganiseerd zijn en worden uitgevoerd door professionals met technische kennis.

En alsof het verhaal nog niet bijzonder genoeg is, ontving eigenaar Sammy Defontaines snelheidsboetes van de gestolen auto die door de dieven werd bestuurd. Gelukkig kon hij met behulp van bewakingsbeelden bewijzen dat hij niet achter het stuur zat.