Eén van de grootste games ter wereld komt weer met een nieuw deel, en wij kunnen niet wachten. In dit artikel vind je alles over de nieuwe Far Cry 6. Van de releasedatum, tot de trailer en de verhaallijn. Alles om volledig op de hoogte te zijn van deze nieuwe release vind je hier.

Welkom op Yara

Op 7 oktober 2021 komt Far Cry 6 uit. Je duikt dan in de wereld van de ‘guerrila uprising’, een groep verzetsstrijders die vechten tegen het regime van Anton Castillo op het eiland Yara. In de gameplay-trailer van Far Cry 6 wordt je meegenomen langs de verschillende facetten van de game.

Dani Rojas vecht voor vrijheid

Zeg nou zelf, door deze trailer krijg je toch meteen zin om de game te spelen? In Far Cry 6 speel je als Dani Rojas, je kunt zelf kiezen of dit een man of vrouw is. In het begin probeer je te ontsnappen aan de zoon van dictator Anton Castillo. Dankzij deze gebeurtenis volgt er een hele kettingreactie aan gebeurtenissen. Eigenlijk wil Dani het eiland verlaten, maar hij wordt opgenomen in de verzetsstrijders van het land. Zij willen Yara verlossen van alle Castillo’s.

Met zijn tweeën sta je sterker

Far Cry 6 heeft een grote en bijzondere wereld. Overal is wel iets te beleven. Dit eiland kun je zelf, of met een vriend ontdekken. In Far Cry 6 zijn er namelijk tal van mogelijkheden om co-op missies uit te voeren. Daarnaast is ontdekken met z’n tweeën altijd leuker en in Far Cry kom je wel vaker voor onaangename verrassingen te staan, dus het is altijd fijn om op iemand te kunnen terugvallen.

Far Cry 6

Pas het aan naar jouw smaak

Maar je kunt natuurlijk ook op jezelf bouwen. Far Cry-games zitten altijd al boordevol geweld, wapens en gruweldaden, maar in Far Cry 6 zijn ze nog een stapje verder gedaan. Volgens Ubisoft zijn er meer wapens te verkrijgen dan ooit tevoren. De wapens kun je vervolgens helemaal zelf customizen met verschillende ammo-mogelijkheden en andere attachments. Dit doe je in één van de ‘rebellen-kampen’ die je overigens ook helemaal zelf kunt opzetten en upgraden.

Far Cry 6 heeft betere graphics dan ooit tevoren

Ook aan de graphics is weer hard gewerkt. In de trailer ziet alles er weer gelikt uit. Maar het is bij Ubisoft altijd maar de vraag of de uiteindelijke game er ook zo uit komt te zien. Maar tot nu toe ziet het water, stof, licht, vuur en explosies er heel realistisch uit. Het ziet er dus allemaal erg veelbelovend uit, wij kunnen niet meer wachten om deze game te gaan spelen. Gelukkig voor ons is de releasedatum bijna daar: Far Cry 6 is namelijk vanaf 7 oktober verkrijgbaar.