Entertainment

Jouw racehelden in het echt zien? Zoveel kost een ticket voor de goedkoopste en duurste Grand Prix van de Formule 1

duurste goedkoopste grand prix formule 1

Het Formule 1-seizoen is weer afgetrapt. Wil jij graag jouw racehelden in het 'echie' zien? Lees dan gauw verder. Zoveel kost een ticket voor de duurste en goedkoopste Grand Prix.

Stijgende prijzen

Tijdens de pandemie werden Formule 1-fans gedwongen hun favoriete sport op tv te bekijken. Gelukkig is dat tegenwoordig anders. Met de toenemende vraag naar tickets en wereldwijde inflatie, zijn de prijzen van Formule 1-tickets de afgelopen jaren gestegen. Daarom hebben we de ticketprijzen van alle aanstaande Formule 1-races geanalyseerd om te zien wat de duurste en goedkoopste Grand Prix zijn.

Goedkoopste Grand Prix van Formule 1 2023

Volgens F1Destinations kost een gemiddeld 3-daags ticket momenteel 508 dollar. De prijzen zijn afhankelijk van vraag en aanbod. Een ticket voor de Grand Prix van Hongarije is het goedkoopst en kost ‘slechts’ 184 dollar. Andere relatief goedkope Grand Prix zijn Bahrein, Australië, Canada, Spanje en Italië.

Duurste Grand Prix van Formule 1 2023

Maar als je op zoek bent naar de duurste Formule 1-races, dan moet je naar Noord-Amerika. Las Vegas heeft de duurste ticketprijs, met een gemiddelde van 1.667 dollar. Miami volgt met een gemiddelde prijs van 1.113 dollar en de Grand Prix van Mexico sluit de top 3 af met 688 dollar per ticket. Monaco is de duurste race in Europa, met een gemiddelde prijs van 677 dollar per ticket.

Nederlandse Grand Prix

Maar hoe zit het met de Grand Prix van Nederland in Zandvoort? Op 27 augustus zal Max Verstappen opnieuw proberen als eerste over de finish te komen. F1Destinations meldt dat het goedkoopste ticket voor de Nederlandse Grand Prix 272 dollar kost, terwijl de kosten kunnen oplopen tot 756 dollar, met een gemiddelde van 479 dollar. Dat is iets minder dan het gemiddelde van alle Formule 1-races.

Het is duidelijk dat de prijzen voor Formule 1-tickets sterk variëren. Als je de duurste race wilt bijwonen, moet je naar Noord-Amerika gaan. De Grand Prix van Hongarije is daarentegen het meest betaalbaar. De Nederlandse Grand Prix is relatief betaalbaar in vergelijking met andere Europese races. Welke race je ook bijwoont, het belooft een onvergetelijke ervaring te worden.