Hebben we je laatst niet al over die aanvaring van twee grote schepen op open water verteld? Ja, dat was geen beste dag voor de kapitein, maar nu hebben we opnieuw een voorbeeld voor je als bewijs dat zelfs de besten onder ons een slechte dag kunnen hebben. We nemen je mee naar de Florennes Air Force Base in België, waar een monteur het boekje in ging als grootste klungel van 2018, dit deed hij door een F-16 van 15,6 miljoen euro overhoop te knallen! Over een eerste kill gesproken:

F16

Op 11 oktober voerde de technicus onderhoud uit aan een F-16, waarbij hij per ongeluk de M61 Vulcan zeskanaals Gatling afvuurde dat 20mm’s met 6000 ronden per minuut schiet – het gesla F-16AM-vliegtuig bleek hier niet voor gemaakt te zijn. Wel kon hij in ieder geval een vinkje zetten bij de functionaliteit van het kanon. Door de explosie leedt een derde F-16AM overigens bijkomende schade.

Zachtjes kunnen we zeggen dat er niemand zwaar gewond is geraakt! Het Belgische Ministerie van Defensie moest helaas wel melden dat twee technici gehoorverlies hebben opgelopen. Kolonel Didier Polome, de basiscommandant, had echter wel volkomen gelijk toen hij zei: “Je moet er niet aan denken wat een ramp dit had kunnen zijn!”

In deze wijsheid wensen we jou weer een uiterst succesvolle werkweek!