Wellicht dat jij de belettende woorden van je rij-instructeur nog herinneren kan; “Altijd kijken, een ongeluk zit in een klein hoekje!” Nu zegt enige logica dat dit op open water een ander verhaal moet zijn, maar toch wisten twee boten elkaar te vinden in een alles vervuilende crash!

Wat je op de volgende video ziet heeft maar liefst 5 dagen geduurd, de schadevergoeding wordt geschat op 14,19 miljoen USD, exclusief compensatie voor zeevervuiling:

Crash

Het verhaal schijnt als volgt te zijn. Een Tunesische roll-on/roll-off ferry (met de naam Ulysse) knalde op een Cypriotisch containerschip (met de naam CLS Virginia). Dit alles gebeurde op de zondagochtend van 7 oktober voor Corsicaanse kust. De Ulysse was op weg van Genua naar Tunis. De CLS Virginia lag echter verankerd. We horen het je al denken, maar Nee, de kapitein was geen vrouw! Hoe het samenkomen ontstond, is echter nog onduidelijk.

Zoals je ziet veroorzaakte de aanvaring een barst van verscheidene meters in de romp van de CLS Virginia, waardoor de brandstof kon ontsnappen. Franse autoriteiten maakten melding van een schatting van zo’n 200 tot 600 kubieke meter olie dat zich over een lengte van 16 kilometer heeft verspreid, de olie is enkele dagen geleden zelfs aangetroffen op stranden in Saint Tropez.