Of het nou komt door de nieuwe wagen van James Bond of gewoon door het goed herkenbare merk, het Britse automerk Aston Martin zullen de meeste mensen wel kennen. De luxe auto’s rijden namelijk genoeg rond op de Nederlandse wegen. Toch is dit automerk niet voor iedereen weggelegd, want er hangt een behoorlijk prijskaartje aan deze bolides. Mocht je hopen dat dit een betaalbaar Aston Martin product wordt, dan valt het waarschijnlijk vies tegen. Desalniettemin is deze motor een genot om naar te kijken.

Brute tweewieler

De Aston Martin motor, de AMB 001, is de eerste motor die onder de naam van Aston Martin wordt uitgebracht. De met carbon-fiber beklede motor komt voort uit een samenwerking met de Engels motor-ontwikkelaar Brough Superior. Het eerste concept is gepresenteerd op de Esposizione Internazionale Ciclo e Motociclo in Milaan. De volgende stap ligt voor de deur en dat is de daadwerkelijke productie van deze fraaie motor.

Specificaties

In 2017 stonden er meer dan 1200 geregistreerde Aston Martin autokentekens bekend in de database van het RDW in Nederland. Dat zijn toch behoorlijk wat luxewagens in ons kikkerlandje. De verkoop van de AMB 001 motor zal niet op zo’n grote schaal worden geproduceerd. Er zullen slechts 100 exclusieve exemplaren op de markt gebracht worden. Met deze exclusiviteit kun je er wel vanuit gaan dat je diep in de buidel dient te tasten. Het prijskaartje zal namelijk tegen de 110.000 euro aan liggen. Een flinke investering dus, maar dan heb je ook wat.

Zodra jij een van de 100 gelukkige eigenaren bent van deze 180 pk motor, dan heb je het goed getroffen. Eind 2020 worden de eerste exemplaren verwacht, dus je hebt nog even om goed te sparen.

Aston Martin motor