Aston Martin is lekker bezig de laatste tijd. Het aankomende vlaggenschip genaamd Aston Martin Valkyrie zal binnenkort de hele hypercarmarkt op zijn grondvesten doen opschudden. Een voertuig met dergelijke prestaties is tot nu toe ongehoord en het is maar de vraag of de Mercedes-AMG One ook maar enig tegenwicht kan bieden. James Bond houdt wel van dit soort pijlsnelle praktijken, vandaar dat de Valkyrie een grote kans had om door 007 gereden te worden. Bond kiest echter voor een andere wagen van zijn standaardleverancier. In de komende bond-film zal hij te zien zijn in een Aston Martin Valhalla!

Of dit slecht nieuws betekent voor de Valkyrie valt nog te bezien, want Valhalla is slechts een van de drie voertuigen die Daniel Craig’s laatste uitstapje als 007 vormen.

Aston Martin Valhalla

De Aston Martin Valhalla blijft trouw aan de traditie van Aston Martin om te beginnen met de letter ‘V’. Waarom Aston Martin hier voor kiest, weten wij ook niet. We moeten zeggen dat we nooit teleur zijn gesteld vanwege een afzichtelijke naam, dus ons hoor je niet klagen. James bond zal ook zeker niet klagen in zijn nieuwe Valhalla, net als alle andere kopers van de auto, want deze auto is niet zoals de voorgaande bond-car, want deze kan de (rijke) consument wel kopen.

Aston Martin Valhalla Aston Martin Valhalla Aston Martin Valhalla

De wagen zal voornamelijk uit carbon fiber bestaan. Verder zal hij de beschikking krijgen over een hybride aandrijflijn. Deze zal bestaan uit een turbo V6-motor en een krachtige elektromotor. Prestatiecijfers zijn nog niet bekend gemaakt, maar het staat vast dat we veel kunnen verwachten van de wagen van meer dan €1.600.000.

Nieuwe Bond-film

De Aston Martin Valhalla zal dus in de nieuwste Bond-film te zien zijn. De samenwerking met Red Bull Advanced Technologies zal zeker hoge ogen gooien bij zijn vertoning op het witte doek. De releasedatum van de nieuwe Bond-film is nog niet bekend. We kunnen er wel van uitgaan dat de film -met de werktitel ‘Shatterhand’- volgend jaar haar opwachting maakt. De film wordt geregisseerd door Cary Joji Fukunaga.