Naar alle waarschijnlijkheid vertrekt Erling Braut Haaland komende zomer naar Manchester City. De komende weken moet duidelijk worden of deze transfer er ook echt van gaat komen. Volgens een Belgisch voetbalicoon en oud City-speler is de transfer al helemaal rond.

Erling Haaland is onderweg naar de top

In zijn jeugd speelde topvoetballer Erling Haaland voor een aantal clubs uit Noorwegen, waarna hij in de zomer van 2018 vertrok naar Red Bull Salzburg. In de eerste helft van het seizoen stond hij meteen in de schijnwerpers in Europa. Met name in de Champions League. Hij wist namelijk in zes wedstrijden maar liefst acht keer te scoren. Dat bleef ook niet onopgemerkt bij de club uit Dortmund. Zij namen hem in de winterstop van 2019/2020 over. Tegenwoordig wordt de voetballer van Borussia Dortmund beschouwd als één van de beste voetballers van de wereld. Daardoor staat Erling Haaland ook in de belangstelling van zo’n beetje elke Europese topploeg, maar volgens een Belgisch voetbalicoon is zijn toekomstige bestemming al bekend. 

Vincent Kompany verklapt transfer

Anderlecht-coach en oud-Manchester City speler Vincent Kompany werd onlangs toegevoegd aan de Hall of Fame van de Premier League. In een interview met de Engelse televisie vertelde hij over de huidige titelstrijd in de Premier League. Vincent Kompany zag Liverpool en Manchester geen veel punten meer verliezen. “Ik denk dat City favoriet is om de titel te pakken”, aldus het Belgisch voetbalicoon. Daarnaast had Kompany  nog een verrassend nieuwtje. “En als het dit jaar niet gebeurt, dan pakken we volgend seizoen zeker de titel want we zullen Haaland halen”, vertelde de coach van Anderlecht lachend. Als de deal beklonken wordt zijn niet alleen de City-fans blij, ook Haaland’s bankrekening wordt er flink mee gespekt. Het salaris van Erling Haaland liegt er dan ook niet om bij The Citizens.