Sports

‘Erik ten Hag blijft ook volgend seizoen trainer van Manchester United’

erik ten hag woning

Groot nieuws uit Engeland. Volgens Britse media blijft Erik ten Hag ook volgend seizoen aan als trainer van Manchester United. Lang leek er sprake van dat de Nederland na dit seizoen zou vertrekken bij de Engelse grootmacht, maar nu blijft hij waarschijnlijk dus toch aan.

Erik ten Hag blijft waarschijnlijk toch aan als trainer van Manchester United

De afgelopen twee seizoen stond Erik ten Hag aan het roer bij ‘The Red Devils’, waar hij een gigantisch salaris opstrijkt. Dat ging met pieken en dalen. Zo wist hij in zijn eerste seizoen de League Cup te winnen en wist hij United voor het eerst in zeven jaar naar de Champions League te loodsen. Hij wist tevens derde te worden met de club, achter Manchester City en Arsenal. Dit seizoen gaat het allemaal wat minder. Al in de groepsfase werd United uitgeschakeld in de Champions League, en ze staan op een historisch lage zevende plaats in de Premier League. Ook werd hij in de League Cup al in de achtste finale uitgeschakeld. Wel staat hij in de finale van de FA Cup, waarin United het op gaat nemen tegen stadsgenoot City.

Ten Hag kwam na drie-en-een-half zeer succesvolle jaren bij Ajax naar Manchester United. Met de Amsterdammers wist hij drie landstitels en een KNVB Beker te winnen. Maar het meest memorabele is toch wel het seizoen 2018/2019, toen de Amsterdammers de halve finale van de Champions League wisten te behalen na sensationele overwinningen op Real Madrid en Juventus.

Te duur om af te kopen

Lang leek het erop dat het avontuur bij Ten Hag in Manchester na dit seizoen tot een einde zou komen. Een terugkeer bij zijn oude liefde Ajax zou daarbij tot de mogelijkheden behoren. Volgens de Britse krant The Athletic blijft Ten Hag echter tóch aan. Er zouden geen betere alternatieven zijn, en bovendien zouden de kosten te hoog zijn.

Ten Hag heeft tot juni 2025 een contract bij United, en dus zou de club een hoge som geld moeten betalen mochten zij Ten Hag willen ontslaan. Dat willen zij niet, en dsu gaan ze nog een jaar met de Twentenaar door. Voor Ajax is dit slecht nieuws, zij moeten dus op zoek naar een andere trainer.