Entertainment

Het spannende ‘Equinox’ wordt nieuwe mysterie-serie op Netflix

equinox

Netflix houdt wel van series waarin mysterie centraal staan. Vaak met een ‘supernatural’ laagje, zoals in series als Stranger Things en Dark. Binnenkort komt daar een nieuwe serie bij: Equinox.

Equinox op Netflix

Allereerst zal je je waarschijnlijk even achter de oren krabben bij het lezen van de naam van Netflix’ nieuwe serie. Equinox? Wat is dat dan? Het is de benaming voor een speciaal verschijnsel. Op een bepaald tijdstip per jaar staat de zon namelijk regelrecht boven de evenaar. We kunnen er vanuit gaan dat deze gebeurtenis dus een grote rol zal gaan spelen in de serie. Die gaat over het hoofdpersonage Astrid. Zij is getuige van een vreemd tafereel. Voor haar ogen verdwijnt namelijk een bus vol leerlingen.

Mysterieus telefoontje hint naar verdwijning

Een tijd later, als ze als radiohost een beller te woord staat, wordt Astrid’s leven wederom op z’n kop gezet. De beller introduceert zichzelf als Jakob Skipper. Hij geeft aan dat hij weet wat er met Astrid’s zus Ida is gebeurd. De kans is dus groot dat zij één van de leerlingen aan boord van de bus was. Jakob vertelt haar dat er een alternatieve realiteit bestaat, maar dan wordt de verbinding verbroken. Het is reden voor Astrid om op onderzoek uit te gaan. Wat is er echt gebeurd met de bus met leerlingen, en welke rol speelt Jakob hierbij? in Equinox gaan we daar achter komen.

Scandinavische series zoals Equinox

Equinox is een Scandinavische serie. De Scandinavische landen weten als geen ander hoe je spannende series moet maken. Netflix is duidelijk nog niet klaar met deze landen en hun series. Zo voegde Netflix een tijd geleden zelfs nog 5 Scandinavische misdaadseries in één keer toe. Op YouTube wordt de serie vooral vergeleken met Dark. Dat is dan weer een Duitse serie. Heb jij nog geen plannen voor de jaarwisseling? Dan kun je altijd op de bank kruipen voor een binge-sessie. Equinox staat namelijk vanaf 31 december op Netflix.

Watch on YouTube