Elon Musk heeft eindelijk een koper gevonden voor het laatste huis uit zijn dikke vastgoedportefeuille. De gelukkige koper gaat flink wat geld neerleggen voor zijn of haar nieuwe ‘stulpje’, maar krijgt er ook behoorlijk wat voor terug.

Mensen naar de maan

Elon heeft zijn laatste huis verkocht, omdat hij naar eigen zeggen zoveel mogelijk geld wil vrijmaken om uiteindelijk een kolonie op Mars te kunnen financieren. Hij is van plan om in 2050 ruim 1 miljoen mensen daar naartoe te sturen.

De koper waant zich in pure luxe

Elon Musk heeft een koper gevonden voor zijn laatst overgebleven huis. Musk heeft dit huis zelf in 2017 gekocht voor 23 miljoen dollar, omgerekend ruim 19,3 miljoen euro omgerekend, van Christian de Guigne IV. Dit huis was 150 jaar in het bezit van een adellijke familie.

De nieuwe koper van de villa in de Bay Area van Californië kan het huis voor een dikke negen miljoen dollar meer, totaal zo’n 32 miljoen dollar, van Elon Musk overnemen. Het oud herenhuis heeft 16.000 vierkante meter. Het ‘paleisje’ ligt op 47 hectare grond en telt tien slaapkamers, negen badkamers, een bibliotheek met leren muren en een grote open haard. Het herenhuis heeft een Europese stijl uit de jaren 1920. Het heeft een indrukwekkende keuken waar ruimte is voor een privé kok. Is dat even lekker! En dat is nog niet het minste: overal in het huis heb je een mega uitzicht.

In juni tweette Elon Musk: ‘Besloten om mijn laatst overgebleven huis te verkopen. Het moet alleen wel naar een grote familie gaan die er gaat wonen’. Deze familie heeft hij dus gevonden.

elon-musk-last-mansion-4 elon-musk-last-mansion-3

elon musk

Minder groot optrekje voor Elon Musk zelf

Elon Musk is de rijkste man op aarde. Nu zou je verwachten dat hij houdt van het luxe leven, maar niets blijk minder waar. Hij heeft zijn allerlaatste huis verkocht en kan voortaan alleen nog maar in zijn mega goedkope huis vertoeven. Het kleine klein optrekje van 37 vierkante meter is niet zomaar een huis. Het gaat hier om de ‘Boxabl Casita’. Dit is een prefab (prefabricage). Dit wil zeggen dat vele onderdelen al in de fabriek worden gemaakt. Hiermee kun je de losse onderdelen vrij gemakkelijk en snel in elkaar zetten op een geschikte plaats. Je kunt dus eigenlijk je huis ‘inpakken’ en weer ‘uitpakken’.

Deze vermogende man is nu dus ook van zijn aller laatste luxe huis af. Zijn keuze is aan de ene kant heel begrijpelijk omdat hij vaak op reis is, maar aan de andere kant ook weer niet omdat we weten hoe vermogend hij is. Wat zou jij doen als je zoveel geld had?

Foto’s: Realtor.com