Elon Musk heeft een nieuwe privéjet besteld. Het gaat om een Gulfstream G700 waarmee hij reisjes tussen zijn gigantische fabrieken zal gaan maken.

Vorige privéjet werd ‘gestalkt’

Elon Musk begon zich in de herfst te storen aan een Twitter-account waarop de vluchten van zijn vorige privéjet werden gevolgd. Musk hoopte daar snel een eind aan te maken door met wat dollars te gooien. Maar daar was de Amerikaanse student Jack Sweeney niet gevoelig voor.

Musk had de student een persoonlijke tweet gestuurd: ”Kun je daarmee stoppen? Dit brengt mijn veiligheid in gevaar.” Sweeney reageerde zeven uur later: ”Ja, dat kan ik, maar het zal je een Tesla Model 3 kosten. Grapje. Of toch niet?’”

Musk bood de student vijfduizend dollar aan om het account te verwijderen. Sweeney probeerde dat bedrag nog te verhogen tot vijftigduizend dollar, maar Musk zag dat niet zitten, ”Het voelt niet juist om te betalen voor het afsluiten van dit account.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wheres that Celeb Jet (@celebjets)

Nieuwe privéjet van Elon Musk

Nu lijkt het er dus op dat Elon Musk een nieuwe privéjet heeft besteld. Volgens Austonia betreft de bestelling een Gulfstream G700 jet. Zo’n levering kan natuurlijk niet de volgende dag al bezorgd worden. Al zou je denken dat voor 78 miljoen dollar toch wel de snelste bezorgoptie is inbegrepen. De levering van zijn nieuwe jet zal ergens begin 2023 moeten plaatsvinden. Musk zal vast hopen dat hij met deze aankoop ook direct van het ‘gestalk’ af is.

Beeld: Gulfstream.