Een maand geleden werd de Pininfarina Battista bekend gemaakt op de Geneva Motor Show. De auto maakte indruk op de alom bekende motorshow, door zijn verfijndheid en vermogen. Al helemaal omdat veel mensen nog nooit gehoord hadden van het bedrijf. Maar denk maar niet dat het een nieuwkomer is. Pininfarina is verantwoordelijk voor het design van veel automerken zoals Ferrari. Nu komt het merk met haar eerste auto, een hyper-EV.

Video van Top Gear

Onze grote vrienden van Top Gear hebben een filmpje geschoten van de Pininfarina Battista. De mannen weten waar ze het over hebben, dus laten we ze maar al te graag aan het woord. In een mooi verlichte setting laten ze de auto zien en naar onze schatting hebben ze de auto van 100 hoeken gefilmd. Zo mis je in ieder geval geen enkel detail. Waar wij in het bijzonder mee zijn is het feit dat Rory Reid aan het woord is, hij prijst de auto aan op geweldige wijze:

Pininfarina Battista is bliksemsnel

De Pininfarina Battista heeft een paar dingen gemeen met bliksem. Ten eerste zijn ze allebei elektrisch, ten tweede zijn ze allebei ongelooflijk snel (wij vragen ons af wie zou winnen). Dit komt doordat de Battista beschikt over maar liefst 1926 pk, vermogen is dus een ware specialiteit. Maar deze wagen vol paardenkracht is beslist geen one trick pony. Zo heeft hij ook 2300 Newtonmeter koppel en gaat van 0-100 kilometer per uur in minder dan 2 seconden.

Pininfarina Battista Pininfarina Battista

Wie denkt dat je boven de 100 km/u niet meer in zijn stoel wordt gedrukt zit er goed naast. De Pininfarina Battista gaat namelijk van 0 naar 300 in 12 seconden. Zelfs dan is zijn honger naar snelheid niet te stillen, hij trekt door tot een maximum snelheid van 400 kilometer per uur. Moe worden hiervan doet hij niet snel, de batterij houdt het zo’n 450 kilometer vol voordat je de auto op moet laden.