De markt van de elektrische motor is haast aan het ontploffen. Elektrische auto’s zijn een ontwikkelende markt, maar de motorwereld blijft zeker niet achter. Er wordt volop geïnnoveerd en als gevolg daarvan is een heel bijzonder model motor op de markt gekomen. De Verge TS motor geeft je het gevoel dat je in een futuristische film als Tron rondrijdt.

De Verge TS: een elektrische motor

Het Finse Verge Motorcycles is nog niet zo’n groot en gevestigd bedrijf. Toch hebben ze met de Verge TS hoge ogen gegooid omdat het model erg vooruitstrevend is. Deze elektrische motor, die erg doet denken aan beelden uit de Tron-film Tron: Legacy, is nu in de pre-order. Het kan de strijd aangaan met vooraanstaande elektrische motoren als de Harley Davidson Livewire.

verge ts

Op motorisch gebied heeft hij flink wat te bieden. De motor heeft een vermogen van 80 kW en een koppel die je mond doet openvallen. Dankzij maar liefst 1000 Nm zoef je werkelijk over de wegen en ben je binnen de 4 seconden op 100 km/u. De topsnelheid is 180 km/u.

Je kunt ook een heel eind doorrijden voor een elektrische motor. In de stad heeft de Verge TS een bereik van 300 km en op de snelweg houd je het 200 km vol. Met het fast charging systeem ben je in driekwartier weer volledig opgeladen.

verge TS

Futuristisch model

Het mooie aan de Verge TS is dat je er op motorisch gebied weinig over te klagen hebt, maar hij visueel ook nog eens erg aansprekend is. In het design is een felkleurig, redelijk hoekig maar met een modern frame en met het achterwiel als eenvoudige tegenhanger.

Dat achterwiel valt eigenlijk het meest op, omdat je er volledig doorheen kunt kijken. Dat zorgt voor een sportief ogende elektrische motor waar je maar al te graag een ritje op zou willen maken. De elektrische aandrijving werkt zonder ketting, wat je onderhoud en veel olie bespaart. Zelfs de banden kun je zelf met veelgebruikt materiaal verwisselen. De Verge TS is in pre-order voor €24.990,-. 

Verge TS

verge TS