Pas kwam Ford met het nieuws dat er een compleet elektrische Mustang op de markt komt. Gemixte reacties, want aan iets klassieks als de Mustang zou niet gesleuteld moeten worden. De wagen die we hier belichten bestond al voor de wilde nieuwe plannen, maar laat even zien dat de Mustang ook op elektrische basis een droomwagen is. Al helemaal in deze uitvoering. Een groot deel van de Mustang liefhebbers zijn fan vanwege de atmosferische motor. Een ander deel van de Mustang-aanhangers zijn vooral verzot op de stoere looks van het voertuig. Als jij bij die laatste groep hoort en ook nog eens erg milieubewust bent, moet je eens de Charge Electric Mustang overwegen.

Elektrische Mustang van Charge

Zoals de naam al doet vermoeden, houdt het Britse bedrijf Charge zich enkel bezig met het vervaardigen van elektrische aandrijflijnen. Zo is ook het geval bij deze Elektrische Mustang. De componenten zijn van binnen allemaal gloednieuw. Dit geeft een interessant contrast met de buitenkant, dat bestaat uit de panelen van de 1967 Ford Mustang.

elektrische mustang

De officiële release van de auto vindt plaats op het aankomende Goodwood Festival of Speed. Dat evenement voor autoliefhebbers vindt plaats van 4 t/m 7 juli. We zouden verbaasd zijn als er nog meer over de auto onthuld wordt. Ze hebben op hun site namelijk al de nodige informatie vrijgegeven.

Niet de minste specificaties

Wat hebben ze ons dan allemaal verteld? Ten eerste het feit dat de auto maar liefst 300.000 pond gaat kosten. Als je een snelle omrekening maakt betekent dit dat je zo’n 349.500 euro kwijt zal zijn. Dit is meer geld dan menig supercar. Toch doet het voor weinig auto’s in die klasse onder. Daarnaast zal het vermogen zeker niet mis zijn.

elektrische mustang

Hij heeft een 64kWh batterij (niet veel minder dan de gemiddelde Tesla). Daarmee kan hij op zijn minst 320 kilometer ver rijden. Een nul naar honderd-tijd van 4 seconden en een vermogen van 469 paardenkracht. Daar houdt het niet op. Hij heeft namelijk 1200 newtonmeter aan koppel. De piek g-krachten moeten kolossaal zijn als je dat vermogen koppelt aan het feit dat de elektrische Mustang all wheel drive is.