Dat Aston Martin verstand heeft van schitterende bolides mogen duidelijk zijn met de DBS GT Zagato. Nu hebben ze een nieuw paradepaardje gecreëerd en niet zomaar een: de eerste elektrische Aston Martin is namelijk een feit.

Aston Martin Rapide E

Hoppa, daar is hij dan eindelijk hoor! De allereerste elektrische Aston Martin en die voldoet aan alles wat we van het Engelse automerk zijn gewend. 4 jaar geleden werd al bekend gemaakt dat de elektrische bolide gemaakt zou worden, maar hij mocht gisteren eindelijk debuteren op de Shanghai Auto Show. De bolide komt wel in een exclusieve oplage, er worden namelijk maar 155 modellen in 2020 uitgebracht. Mocht je deze op de kop willen tikken, dan zal je er dus snel bij moeten zijn.

Elektrische Aston Martin

Elektrische Aston Martin

De Rapide E sedan heeft twee elektrische motoren die de achteras aandrijven en samen 450kW genereren. Hierdoor beschikt deze elektrische Aston Martin over zo’n 610pk en tikt de 100 kilometer per uur binnen 4 seconden aan. Helaas behaald deze wagen niet de topsnelheid waar we op hoopte, aangezien de auto bij de 250 kilometer per uur al op zijn max zit. Wat deze schoonheid zal kosten is nog onbekend, maar we verwachten wel een flink prijskaartje.

Elektrische Aston Martin

Bij elektrische auto’s is één ding super belangrijk: het bereik. Gelukkig beschikt deze auto over een 65kWh-accu, hierdoor zou er een bereik van 320 km behaald kunnen worden. Opladen duurt ook zeker niet lang, want met de interne lader zou de accu in drie uur vol moeten zijn. Opladen met 50kW en een spanning van 400V geeft volgens de fabrikant een bereik van 298 kilometer per uur dat wordt geladen. Er is ook een mogelijkheid om snel op te laden met 800V en een vermogen van 100kW of meer. Het bereik dat dan behaald wordt is 499 kilometer per uur.

Toch rest ons nog steeds de vraag of dit dan dé nieuwe bolide van James Bond gaat worden?