Het is een dag waar we met zijn allen flink naar uit hebben gekeken: Vikings seizoen 6 staat vanaf vandaag op Netflix. En laat het weer nou perfect meewerken om je dag aan niets anders te besteden dan aan het bingen van deze dikke serie.

Vikings seizoen 6

Seizoen 1 tot en met 5 staat al geruime tijd tussen je aanbod. Ook Vikings seizoen 6 is niet geheel aan de wereld onthouden tot op dit punt, het seizoen draait namelijk al op televisie. Maar het zijn de rechten waar Netflix nog even op moest wachten. Tot nu, want nu is ook het zesde deel eindelijk te bingen vanaf je luie stoel. Althans, het eerste deel van seizoen 6.

Vikings seizoen 6

Deel 1 van seizoen 6

Inderdaad, we worden niet in één klap getrakteerd op alle afleveringen van de serie. Vanaf vandaag zijn de eerste 10 afleveringen van Vikings seizoen 6 op Netflix te vinden. De rest volgt later, als Netflix ook daar de rechten van in handen heeft. Dit zal ook bestaan uit 10 afleveringen, maar deze moeten eerst nog worden uitgezonden voor er rechten ontleend zullen worden.

In Vikings seizoen 6, wat overigens het slotstuk is van deze dikke serie, gaat het vooral om Bjorn. Ivar is gevlucht naar Rusland en Lagertha is van plan om zich terug te trekken op het platteland. Bjorn is koning van Kattegat geworden en komt hiermee in een positie waarin alles onder spanning staat. Het zou Vikings niet zijn als ook seizoen 6 niet vol zat met actie, dreiging en een goede bak gevechten.

Gelukkig hoeven we na Vikings seizoen 6 (ook na de tweede reeks afleveringen) geen afscheid te nemen van de serie. Er komt namelijk een spin-off die zich honderd jaar in de toekomst zal afspelen. Deze serie Walhalla zal er voor zorgen dat we het voorlopig niet zonder dit toffe kijkvermaak hoeven te doen. Is dat even een fijn vooruitzicht.