Los van het feit of je wel of geen wiet rookt, kan de volgende mededeling van waarde zijn in ons gedooglandje: wetenschappers hebben een rapport gepubliceerd in het tijdschrift Epigenetics over het effect roken van Marihuana op Sperma. Ze hebben een verband weten te leggen tussen het roken van marihuana en genetische mutatie van ons DNA in sperma.

Effect roken van Marihuana op Sperma

De onderzoekers van Duke University stellen dat ze bewijs hebben gevonden dat wiet het DNA in sperma manipuleert en verandert. Deze bevindingen suggereren dat mannen die marihuana consumeren op een dag deze mutaties kunnen doorgeven aan hun nageslacht. Scott Kollins, senior studie auteur en professor in de psychiatrie en gedragswetenschappen bij Duke, legt uit:

“Wat we hebben gevonden is dat de effecten van cannabisgebruik op mannen en hun reproductieve gezondheid niet helemaal nul zijn. Er is iets met cannabisgebruik dat het genetisch profiel in sperma beïnvloedt.”

Effect roken van Marihuana op Sperma

Grijs gebied

Het is geen verassing dat de Amerikanen vandaag de dag nog meer onderzoek doen naar Cannabis, waar het dit jaar gelegaliseerd is en het gebruik ervan is toegenomen. Toch is er vooralsnog geen vuiltje aan de lucht, want hoewel de wetenschappers wel iets gevonden hebben, zijn zij er nog niet over uit of het effect daadwerkelijk gevaarlijk of schadelijk is voor de nog ongeborenen. Ze weten niet eens zeker of deze gemuteerde spermacodes kunnen worden doorgegeven aan onze kinderen.

“We weten dat er effecten zijn van cannabisgebruik op de regulatiemechanismen in sperma-DNA, maar we weten niet of ze kunnen worden overgedragen aan de volgende generatie”, zei hoofdonderzoeker Dr. Susan Murphy. “Bij het ontbreken van een grotere, definitieve studie, zou het beste advies zijn om aan te nemen dat deze veranderingen er zullen zijn. “We weten niet of ze permanent zullen zijn. Ik zou uit veiligheidsoverwegingen stoppen met het gebruik van cannabis gedurende ten minste zes maanden voordat ik probeer zwanger te worden. ”

Met andere woorden: Marihuana zou net zo schadelijk kunnen zijn als bijvoorbeeld het roken van sigaretten, overgewicht en blootstelling aan pesticiden, maar omdat er vooralsnog niks concreets is over permanente verandering in onze balzakken is het aan jou als individu om te bepalen of je een mogelijk risico neemt!