Food & Drinks

YouTuber laat zien wat er met je lichaam gebeurt als je 30 dagen geen alcohol drinkt

YouTube heeft zich de laatste jaren steeds meer ontwikkeld als een educatief platform. Een online omgeving waar je nieuwe dingen kunt leren en nieuwe kennis komt te weten. Zo weten we dat alcohol slecht voor je is, maar toch hebben we er niet echt een goed beeld van. Het is belangrijk om te weten wat de effecten zijn en dat het duidelijk wordt wat de rol van alcohol kan zijn in je gezondheid. Een YouTuber heeft het effect van een maand lang geen alcohol goed in beeld gebracht.

Een maand lang geen alcohol drinken

Elk jaar starten mensen het nieuwe jaar met veel goede voornemens. Niet ongebruikelijk gaan deze voornemens over gezondheid en de levensstijl. Vaak blijkt het volhouden van deze voornemens het grootste struikelblok. Als je weet wat de effecten zijn van een maand zonder alcohol, kun je misschien ook een betere inschatting krijgen van jouw nieuwe voornemens voor het volgende jaar alvast.

YouTuber laat effect zien van een maand lang geen alcohol drinken

De bekende YouTuber Carl Cunard leeft een gezond leven, maar houdt ook wel van een glaasje alcohol. Hij kreeg steeds meer moeite met de nadelige effecten van alcohol, zoals bijvoorbeeld moeheid en een minder glanzende huid. Daarom kwam hij op het idee om een maand lang geen alcohol te drinken om de effecten daarvan te kunnen zien.

Voor Carl Cunard was het toch iets moeilijk dan dat hij verwacht had. Stiekem kom je regelmatig op een feestje of netwerkevent en pak je een glas met alcohol. Zeker als je een druk sociaal leven hebt. Om steeds ‘ne’te zeggen is voor sommige mensen niet altijd makkelijk. De bekende YouTuber zette de belangrijkste voordelen op een rijtje.

Grote voordelen geen alcohol

Volgens de YouTuber merkte hij als eerste effect van een maand geen alcohol dat zijn conditie erg verbeterde. Hij merkte nu, tijdens het drinken van geen alcohol, dat het effect van alcohol op je uithoudingsvermogen erg groot is en dat je daardoor minder grote inspanningen kunt leveren. Ook was zijn huid een stuk vochtiger en merkte hij dus op dat alcohol echt een uitdrogend effect op het lichaam heeft. Daarnaast was de mentale kracht van Carl Cunard verbeterd. Voor zijn gevoel was hij mentaal sterker en kon hij meer energie steken in de dingen die hij zelf het belangrijkste vond.

Is het ook niet iets voor jou om te testen wat voor jou de effecten van een maand zonder alcohol? Wij zijn erg benieuwd en ervan overtuigd dat het positieve effecten heeft!

Watch on YouTube

Benieuwd naar wat er gebeurt als je 10 dagen niets eet en alleen water drinkt? Deze man dronk 10 dagen alleen water en liet zien wat het resultaat was.

Header: Carl Cunard.