Entertainment

Eerste beelden: trailer van ‘Joker 2’ met Lady Gaga en Joaquin Phoenix nu al miljoenen keren bekeken

Joker 2

Filmfans van over de hele wereld hebben er al reikhalzend naar uit gekeken, maar nu is het dan toch echt zo ver: de trailer van 'Joker: Folie à Deux', ook wel bekend als 'Joker 2'. In de nieuwste Joker-productie hebben zangeres Lady Gaga en acteur Joaquin Phoenix de hoofdrol. En de eerste beelden beloven veel goeds.

Trailer van ‘Joker 2’ nu al miljoenen keren bekeken

De eerste Joker-film kwam in 2019 uit en groeide uit tot een regelrechte kaskraker. De film bracht wereldwijd zeker $ 1 miljard op. Uniek voor een film die volgens de kijkwijzer geschikt is voor mensen van 16 jaar en ouder. De film kreeg elf Oscarnominaties, waaronder die voor beste film, en Phoenix, die ook in de eerste film al de hoofdrol vertolkte, won het beeldje voor beste acteur.

Het vervolg moet volgens regisseur Todd Phillips net zo succesvol worden. Er is tussen de twee films wel een belangrijk verschil. In tegenstelling tot de eerste film, zal ‘Joker 2’ veel meer liedjes bevatten. De film heeft de omschrijving van een ‘muzikale psychologische thriller’ gekregen. Kenners zouden de film zelfs meer bestempelen als een veredelde musical, maar volgens de regisseur dekt dat de lading niet. In totaal zouden er 15 liedjes voorbijkomen. Niet gek natuurlijk met iemand als Lady Gaga in de hoofdrol.

Waar gaat de tweede Joker-film over?

Zoals gezegd zal Joaquin Phoenix weer de rol van Joker op zich nemen. Lady Gaga zal de rol van Harley Quinn, Joker’s vriendin. Over de verhaallijn is nog vrij weinig duidelijk, maar in de redelijk duistere trailer zien we dat het verhaal begint in Arkham Asylum, waar Joker aan het einde van de eerste film wordt opgesloten. Het is de plek waar hij Harley Quinn, een andere patiënte, leert kennen. Meteen een groot verschil met het originele verhaal, want daar is Quinn de dokter van Asylum. In de vervolgfilm groeien de twee al snel naar elkaar toe en dat met alle gevolgen van dien. De gehele trailer, van ruim twee minuten, kun je hieronder bekijken. De trailer is in een kleine 8 uur al meer dan 4 miljoen keer bekeken.

Watch on YouTube

‘Joker: Folie à Deux’ zal op 4 oktober dit jaar op het witte doek verschijnen. Dat is precies vijf jaar na de eerste film.