Entertainment

Ontroerend eerbetoon aan vermiste Emiliano Sala toont schoonheid van het voetbal

Emiliano Sala 9 Nantes Gewoonvoorhem

Onlangs kreeg de voetbalwereld opnieuw een enorme klap te verduren. Na het helikopterongeluk van Leicester City-eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha (buiten het King Power Stadium van de club) is er nog een geliefde naam om het leven gekomen. Grote kans dat je er al van gehoord had, maar het gaat hier om Emiliano Sala. De Argentijnse speler zou deze winterstop de overstap maken van zijn Franse werkgever FC Nantes naar de Welshe voetbalclub Cardiff City FC, maar verdween onderweg van de radar in een privévliegtuig.

View post on Instagram
 

Crash Emiliano Sala

Het noodlot voltrok zich vorige week maandag, maar afgelopen maandag hebben de Franse en Britse autoriteiten de zoektocht naar Sala en de piloot pas gestaakt. Er zou zo’n 4.400 vierkante kilometer zee afgezocht zijn waarbij er drie vliegtuigen, vijf helikopters en twee reddingsboten werden ingezet, helaas zonder resultaat. Wel zijn er twee vliegtuigstoelen aangespoeld op een strand in Surtainville, een Franse kustgemeente zo’n 60 kilometer ten oosten van Guernsey.

Om deze tragedie te verwerken stonden deze week verschillende voetbalwedstrijden stil in teken van Emiliano Sala. Hoe afschuwelijk dit drama ook is, de beelden liegen er niet om: de nummer 9 van FC Nantes was zeer geliefd en de voetbalwereld toonde zich weer van zijn meest warme en emotionele kant. Zie alleen al deze compilatie met een stilte in de negende minuut, talloze spandoeken en geëmotioneerde fans:

Watch on YouTube

Crash

Online is er nogal wat commotie ontstaan om het feit dat eigenlijk niemand een woord rept over de piloot die tevens ook zijn vrouw, kinderen en familie achterlaat. Hoewel het praktisch natuurlijk akelig klinkt, is de logica best mensenlijk te noemen, waar men voornamelijk rouwt om diegene waarmee zij zich verbonden voelen. In dit geval moge het duidelijk zijn dat Emiliano Sala voor veel geluksmomentjes heeft gezorgd, dus dat mensen hem een warm hart toedragen.

Het vingerwijzen geeft dit alles een nog zuurdere smaak. Zo maken fans zich druk over het feit hoe dit heeft kunnen gebeuren en dat de club zijn verantwoordelijkheid had moeten nemen voor vervoer. Sala heeft hier zelf echter voor bedankt omdat zijn agent Willie McKay de vlucht al zou hebben geregeld. Deze ontkent echter wel het vliegtuig te hebben gekozen. Daar komt bij dat de piloot David Ibbotson helemaal geen ervaren vlieger was die slechts beschikte over een privépilootcertificaat, waarmee je niet bevoegd bent om betalende passagiers te vervoeren.

Al met al blijft dit natuurlijk verschrikkelijk nieuws voor alle partijen, onze condoleances gaan dan ook uit naar allen.

Bron: Man-Man