Met veel geld in de pocket, kun je veel leuke dingen doen. Bijvoorbeeld de duurste woning van Noord-Holland kopen. Voor ‘slechts’ 15.750.000 euro koop je een alleraardigst pandje met 37 kamers inclusief een sauna, stoomcabine en acht badkamers.

Duurste woning van Noord-Holland

Wie het breed heeft, laat het breed hangen en dat geldt zeker voor de vermogende man of vrouw die de duurste woning van Noord-Holland wel ziet zitten. Met maar liefst negen slaapkamers, acht badkamers en evenveel toiletten kun je voorlopig wel even vooruit. Zoek je namelijk iets met erg veel ruimte dan zit je hier helemaal goed. Het gehele pand staat namelijk op een perceel van dik 38.000 vierkante meter en heeft een woonoppervlak van 1500 vierkante meter. Ook wat de inhoud betreft kom je met 5500 kuub hier niks tekort.

Exclusief landgoed

De duurste woning van Noord-Holland is dan ook met recht een buitenplaats te noemen. Klein Bentveld, zoals het officieel heet, heeft namelijk nog het meeste weg van een echt landgoed van on-Nederlandse proporties. Denk maar aan een echt koetshuis, diverse stallen en een park van bijna 4 hectare. Dan nog lijkt de vraagprijs van bijna 16 miljoen aan de forse kant, maar vergeet niet dat kosten nog moeite zijn gespaard om het geheel in een topconditie te krijgen. De laatste renovatie is minutieus uitgevoerd en dus heb je er als nieuwe bewoner geen omkijken naar.

Bij een dergelijk pand hoort natuurlijk een monumentale toegangspoort. Niet een, maar liefst twee. Onnodig om te vermelden dat de term ‘vorstelijk’ geen recht doet aan de ervaring van het binnentreden van de woning. Het is overigens een relatief jonge woning. Dat wil zeggen in dit segment. Het is namelijk in 1923 gebouwd naar aanleiding van een ontwerp van architect Andries de Maaker. Hij is ook verantwoordelijk voor enkele gebouwen in Vogelenzang, behorende bij de stad Bloemendaal, zoals de buitenplaatsen Leyduin en Vinkenduin.

duurste woning

Gigantisch, maar tegelijkertijd ook huiselijk

In  tegenstelling tot wat je wellicht zou denken, is de duurste woning van Noord-Holland geen huis waar je even in verdwaald. Ondanks de indrukwekkende omvang doet het juist gemoedelijk aan. Dat geldt niet alleen voor de vertrekken op de begane grond, maar ook voor die op de tweede woonlaag. De eyecatcher op de begane grond is de monumentale haard, maar er is meer waardoor je in een keer verliefd wordt op het pand. Zo loop je in een rechte lijn door het huis naar de woonkamer die achteraan is gesitueerd. De dubbele deuren geven direct toegang tot de parktuin van de hand van landschapsarchitect Leonard Antony Springer. De eyecatcher in de tuin is de vijverpartij. Vanuit de woonkamer heb je ook toegang tot de bibliotheek, de zitkamer en de separate eetkamer.

duurste woning

Woonkeuken in stijl

De keuken van de duurste woning van Noord-Holland bevindt zich rechts van de woning. Hardstenen werkbladen en een oogstrelend mooie open haard maken van de keuken een sfeervolle ruimte. Alle vertrekken zijn in dezelfde landhuisstijl ontworpen waardoor het een uniform geheel vormt. Ook hier zien we talrijke details die de klassieke inrichting benadrukken. Deze zijn allemaal op maat gemaakt en in dezelfde stijl vervaardigd, net als de lambrisering.

Biljartkamer, wijnkamer en meer

De verdieping herbergt een heuse biljartkamer, toilet, vier slaapkamers, drie badkamers en tal van andere vertrekken. De badkamer is uiteraard zeer luxe uitgevoerd met een whirlpool, stoomdouche en stortdouche. Een garderobekamer van 24 vierkante maakt het geheel compleet. Op de ruime  bergzolder van 256 vierkante meter bevindt zich een geklimatiseerde wijnkelder, een fitness- en wellnessruimte met sauna. Ook een zonnestudio, douche en toilet zijn hier aanwezig. We kunnen het ons dus niet voorstellen dat je iets tekort zult komen in de duurste woning van Noord-Holland.  Ga voor meer foto’s en informatie naar de Funda-pagina.

duurste woning

Nog niet uitgekeken naar ’s lands duurste optrekjes? Wat dacht je van de duurste woning van Overijssel.